CookiesBenQ PL550 – 55 inch scherm voor gebruik in videowalls

14 augustus 2015 11:02 door Hans Wind

BenQ PL550 55 inch display voor videowallsDe BenQ PL550 een grootformaat Full-HD display met een diagonaal van 55 inch (139,7 cm ) voor gebruik in videowalls in winkelcentra, stadions, stations of luchthavens. Door de zeer smalle rand van slechts 2,3 mm (links/boven) resp. 1,2 mm (rechts/onder) kunnen de schermen tot videowalls worden gecombineerd met een afstand van slechts 3,5 mm. Voor de kijker zijn de randen tussen twee displays daardoor minder zichtbaar.

Tot 16 PL550-displays (4 x 4 configuratie) kunnen zonder extra splitter via HDMI, VGA of RS232 worden gekoppeld om foto’s en video’s met hoge resolutie op een groot formaat weer te geven.

Andere belangrijke kenmerken zijn het eenvoudige beheer van multimediacontent via Video over Ethernet (VoE) en de MDA (Multiple Display Administrator) software voor de centrale bediening van de displays.
Functies voor de automatische kalibratie van de volledige videowall en een helderheid van 500 cd/m² zorgen voor optimale beeldkwaliteit, ook onder lastige verlichtingsomstandigheden.

De doelgroep voor de BenQ PL550 is de professionele gebruiker die meerdere displays tot een grote videowall wil samenvoegen en daarvoor apparatuur nodig heeft die 24/7 inzetbaar is. De videowallunits kunnen zelfstandig worden gebruikt maar kunnen ook met maximaal 225 schermen (15×15 configuratie) in staand en liggend formaat worden gekoppeld.

Voor combinaties tot 16 displays (4 x 4) is geen extra splitter benodigd omdat de displays in de zgn. ‘Daisy Chain’ configuratie via HDMI, VGA of RS232 in serie kunnen worden geschakeld. De eerste display van deze keten kan via USB bijvoorbeeld met een Flash-geheugen worden gekoppeld zodat de individuele displays direct van multimediacontent kunnen worden voorzien: dankzij de ingebouwde Media Player is er geen extra afspeelapparatuur benodigd.

Video over Ethernet

Omdat de BenQ PL550 ondersteuning biedt voor Video over Ethernet (VoE) kan de beheerder alle displays van een videowall vanaf de werkplek centraal voorzien van foto’s of audio-/videocontent. Naast VoE zorgt ook de MDA-software (Multiple Display Administrator) voor efficiënt beheer omdat de PL550 displays met behulp hiervan centraal via het netwerk of de seriële interface kunnen worden bediend en beheerd. Bovendien bewaakt de MDA-software de toestand van de displays en coördineert een sequentiële start-up om overbelasting te voorkomen. Ook de integratie van tijdschema’s voor het verloop van de content of waarschuwingen via e-mail bij storingen is mogelijk.

Automatische kleurkalibratie

De BenQ PL550 levert Full-HD resolutie. Door de helderheid van 500 cd/m2 kan de PL550 bij uiteenlopende verlichtingsomstandigheden worden ingezet. De beeldhoek van 178 graden reduceert zowel horizontaal als verticaal kleurverschuivingen. De BenQ PL550 is voorzien van een functie voor automatische kleurkalibratie voor alle aangesloten displays. Daarmee is het mogelijk om het kleurprofiel van alle units vanaf een centrale PC gelijk te houden, zonder elke unit apart te moeten aansturen.

BenQ PL550 prijs en beschikbaarheid

De BenQ PL550 Digital Signage Display is per direct leverbaar. De prijs is op aanvraag te verkrijgen.

BenQ verleent op de PL550 een 3 jaar garantie met on-site exchange service.

Bron: BenQ