CookiesBenQ PV3200PT – 32 inch 4K monitor voor videobewerking

26 januari 2016 09:48 door Hans Wind

BenQ PV3200PTDe BenQ PV3200PT LED-monitor is met een formaat van 32 inch (81,28 cm) en 4K-resolutie (3.840 x 2.160 pixels) afgestemd op de eisen van professionele video-editing. De nieuwe PV3200PT biedt een 100% sRGB-kleurruimte en voldoet aan de Rec.709 HDTV-standaard. De BenQ DisplayPilot-software heeft functies zoals Auto Pivot, Desktop Partition en OSD-besturing.

Om filmmateriaal met de oorspronkelijke kleurechtheid en -kwaliteit weer te geven, is een Rec. 709-compatibel beeldscherm vereist. Dankzij de hoge kleurechtheid kunnen meer dan een miljard afzonderlijke kleuren op de monitor worden weergegeven.

De BenQ configuratiesoftware Palette Master Element is bij de levering inbegrepen.
De 14-bits 3D Look Up Table (LUT) beschikt over een zeer grote kleurdiepte om het oorspronkelijke motief perfect weer te geven. De BenQ PV3200PT monitor voldoet volgens de fabrikant dankzij de Delta E ≤ 2 kleurnauwkeurigheid aan de eisen van de doelgroep.

De kijkhoek is 178 graden, zowel verticaal als horizontaal. De kleur en beeldkwaliteit blijven daarbij hetzelfde, zelfs wanneer de gebruiker van positie verandert aan zijn bureau. Ergonomie speelt bij de doorgaans langdurige beeldbewerkingsessies een belangrijke rol. De nieuwe LED-monitor van BenQ helpt gebruikers hierbij door middel van een multi-verstelbare monitorvoet, die traploos tot 130 mm in hoogte kan worden versteld. Het scherm kan 45 graden om de as draaien en van -5 tot 20 graden kantelen. Een extra eigenschap is een 90 graden draaimodus, die het beeld automatisch aanpast naar een horizontale of verticale beeldschermweergave. Om te wisselen tussen liggend en staand is het voldoende om de monitor te draaien, de rest gebeurt vanzelf. De OSD-controller bevindt zich op de voet van de monitor. Met één druk op de knop kan snel worden geschakeld tussen de verschillende modi. Zo verloopt het wisselen tussen de instellingen voor beeldbewerking en de instellingen voor browsen op het web of Office-taken eenvoudig en ongecompliceerd.

Elke BenQ PV3200PT monitor wordt door BenQ vóór levering getest en afgestemd om te voldoen aan de standaardwaarden. Bij elke monitor wordt het bijbehorende meetprotocol meegeleverd. Het nieuwe display geeft dankzij de hardwarekalibratie de kleuren onafhankelijk van de gebruikte computer met de gewenste instellingen weer, omdat aanpassingen van de kleurweergave in de monitor worden gemaakt en opgeslagen. Dit werkt dus anders dan bij softwarekalibratie, waarbij de signalen van de grafische kaart worden beïnvloed.

De BenQ PV3200PT voldoet aan de kwaliteitsnormen van Energy Star 6 en TCO 6.0. In de standby-modus ligt het energieverbruik van het display onder 0,5 watt en zelfs bij volledige belasting is dat minder dan 44 watt nodig. De PV3200PT is uitgerust met een aantal aansluitmogelijkheden voor videobronnen. Zo is een HDMI 1.4-ingang beschikbaar evenals een DisplayPort 1.2. en een mini-DisplayPort 1.2. Twee USB 3.0-poorten verbinden randapparatuur en camera’s snel en eenvoudig met de monitor. Daarnaast heeft de monitor een ingebouwde SD/SDHC/SDXC-kaartlezer.

BenQ PV3200PT prijs en beschikbaarheid

De 4K LED-monitor BenQ PT3200PT is vanaf maart verkrijgbaar voor een prijs van 1.599 euro.

Bron: BenQ