CookiesBenQ RL2460HT gaming monitor

15 augustus 2015 10:03 door Hans Wind

BenQ RL2460HT gaming monitorDe nieuwe BenQ RL2460HT gaming-monitor is volgens de fabrikant ontwikkeld in samenwerking met professionele gamers. Op deze monitor worden laatste gamescènes dankzij de geïntegreerde HDMI uitgang pas na de presentatie op de monitor gestreamed of opgenomen zodat er geen input-lag of vertragingen voor de speler ontstaan.

De 24 inch (60,96 cm) monitor met een Full-HD resolutie van 1920 x 1080 pixels is zowel geschikt voor PC’s als voor gameconsoles. Eye-Care technologie zorgt voor een dynamische helderheidsregeling en een trillingsvrij beeld. In combinatie met de korte reactietijd van 1 ms (GtG) en de Black eQualizer om donkere scènes op te helderen zorgt dit voor voordeel tijdens langere gaming-sessies.

De LED-display is voorzien van Dual-HDMI zodat de PC en de gameconsole gelijktijdig op de monitor kunnen worden aangesloten.

De BenQ RL2460HT is volgens de fabrikant klaar voor Real-Time Strategy (RTS), MOBA Games en fight-games en is ontwikkeld in samenwerking met gamers om de eigenschappen en het design aan de eisen van de spelers aan te passen.
Zo worden bijvoorbeeld de laatste gamescènes door de geïntegreerde HDMI uitgang pas na de presentatie op de monitor gestreamed of opgenomen. Daardoor hebben noch de spelers, noch de toeschouwers bij live uitzendingen last van vertragingen of input-lag en zijn zij niet afhankelijk van het gebruikte streamingsysteem. De monitor kan in de hoogte worden versteld en kan op die manier worden aangepast aan de lengte van de speler.

Urenlang gamen kan vermoeiend zijn voor de ogen. Daarom is de BenQ RL2460HT uitgerust met de Eye-Care technologie voor een dynamische helderheidsregeling en trillingsvrije weergave. Met de Black eQualizer krijgt de speler beter zicht in donkere scènes, herkent hij de tegenstander in kritische gevechtssituaties eerder en kan hij sneller reageren. De samen met Fight-Game legende Justin “JWong” Wong van Evil Geniuses ontwikkelde vechtmodus biedt specifieke kleurinstellingen die de speelfiguur tijdens het gevecht beter laten uitkomen en de spel verbeteren. De 60 Hz refresh rate is afgestemd op de uitgangssignalen van de meeste gangbare gameconsoles. Het scherm heeft een dynamische contrastverhouding van 12.000.000:1. De Display Mode functie kan, naast de vooraf ingestelde 24 inch Wide Modus (16:9) ook een groot aantal andere modi worden ingesteld.

Dankzij de twee HDMI poorten kan naar voorkeur tussen PC en gameconsole worden gewisseld. De BenQ RL2460HT is daarnaast voorzien van een DVI- en een VGA-aansluiting. De twee ingebouwde 2 Watt luidsprekers zorgen voor het geluid. Verdere uitrusting: uitklapbare houder voor de hoofdtelefoon en een kabelmanager.

Kenmerken van de BenQ RL2460HT

• 60,96 cm / 24 inch beelddiagonaal
• Max. resolutie 1.920 x 1.080, 16:9, 60 Hz
• LED-achtergrondverlichting
• Black eQualizer verhoogt de helderheid van donkere scènes zonder overbelichting van heldere gebieden.
• Met de Smart Scaling functie is de weergave op het beeldscherm flexibel aan te passen aan elk formaat.
• Low Blue Light technologie reduceert blauw licht om gezondere game- en werkomstandigheden te bieden.

BenQ RL2460HT prijs en beschikbaarheid

De BenQ RL2460HT ligt vanaf september in de winkel voor een prijs van 279 euro.

Bron: BenQ