CookiesBenQ RL2755HM – 27 inch Full HD monitor

7 april 2015 14:13 door Hans Wind

BenQ RL2755HM gaming monitorDe nieuwe BenQ RL2755HM console-monitor is volgens de fabrikant in samenwerking met professionele gamers ontwikkeld. De monitor komt met twee HDMI-ingangen om een pc en spelconsole gelijktijdig aan te kunnen sluiten. Het 27 inch LED scherm van de RL2755HM levert een reactietijd van 1 ms (GTG). Hierdoor ontstaat nauwelijks input-lag en is er volgens BenQ geen hinderlijk sleepeffect of ghosting waar te nemen. De Full HD-resolutie in 16:9-formaat, de dynamische contrastverhouding van 12.000.000:1 en de Black eQualizer om donkere scènes te verlichten, zorgen voor een gedetailleerd en helder beeld.

De 60 Hz refresh rate, die is afgestemd op de uitgangssignalen van de meest populaire gameconsoles, en het paneel met een dynamische contrastverhouding van 12.000.000:1 zorgen voor een goede gamingbelevening. BenQ heeft bij de RL2755HM extra functies geïntegreerd zoals de Black eQualizer waarmee donkere spelscèneshelderder worden en de details beter tot hun recht komen, zonder dat daarbij andere gedeeltes van het beeld overbelicht worden.

Om de winstkansen van de gamer te optimaliseren, heeft BenQ Fight-gamelegende Justin “JWong” Wong van Evil Geniuses uitgenodigd om mee te werken aan de ontwikkeling van de Fighting-modus. Deze feature biedt de gamer speciale kleurinstellingen waarbij de strijdende spelfiguur in highlights wordt weergegeven en hierdoor de gamer bijstaat om zijn spel te verbeteren en zijn tegenstander een stap voor te zijn. De BenQ RL2755HM console-monitor kan dankzij de Display Modus-functie naast de standaard breedbeeldweergave van 27-inch (16:9) ook op 17-inch (5:4), 19-inch (5:4), 19-inch (16:9), 21,5-inch (16:9), 22-inch (16:9), 23-inch (16:9) en 24-inch (16:9) worden ingesteld.

Dankzij de twee HDMI-poorten kan de console permanent naast de pc blijven staan en is het verwisselen van kabels niet nodig. Het spel kan ook voor publiek op grotere schermen worden weergegeven zonder risico op input-lag bij tijdkritieke games. De BenQ RL2755HM heeft een aantal handige functies: zo is het consolescherm aan de achterzijde voorzien van een kabelgoot en een uitklapbare houder voor een koptelefoon. U hangt de koptelefoon op als het geluid uit de twee ingebouwde luidsprekers dient te komen, maar haalt hem snel weer tevoorschijn als het tijd is voor een spel. De nieuw ontwikkelde voet van de monitor is voorzien van een slipvaste Grip Line waarop het gamepad kan worden geplaatst.

Het apparaat voldoet aan de energie-efficiëntie klasse B.

BenQ RL2755MH kenmerken

Beeldkwaliteit & resolutie: 68,58 cm/27-inch beelddiagonaal, 1920 x 1080 max. resolutie, 16:9, 60 Hz, dynamisch contrast van 12.000.000:1.

LED-achtergrondverlichting: de BenQ LED-achtergrondverlichting biedt voordelen ten opzichte van de traditionele CCFL -technologie: Hogere lichtopbrengst en geoptimaliseerde kleurruimte garanderen goede beeldprestaties.

Black eQualizer: via de Black eQualizer kan de helderheid van donkere scènes worden verhoogd zonder overbelichting van heldere gebieden. De BenQ RL2755HM herkent de ingangsbron en past de helderheidsverbetering aan volgens de instellingen van de gamer.

20-Level Color Vibrance: de BenQ RL2755HM biedt Color Vibrance met 20 instellingen. Color Vibrance maakt het gebundeld veranderen van kleurinstellingen mogelijk zonder parameters, zoals helderheid, contrast of gamma afzonderlijk te hoeven aanpassen.

Display Mode & Smart Scaling: via de Display Mode-functie kunnen de instellingen van de 27-inch schermen individueel worden aangepast. En met de Smart Scaling-functie is de weergave op het beeldscherm flexibel aan te passen aan elk formaat.

Low Blue Light Modus: Sommige displays hebben een blauwcomponent in de belichting, die irritatie van de ogen tot gevolg kan hebben. BenQ’s Low Blue Light-technologie reduceert dit blauwe licht.

BenQ RL2755HM prijs en beschikbaarheid

De BenQ RL2755HM ligt per direct in de winkel en kost 329 euro.

Bron: BenQ