CookiesBenQ Trio Writer BW1000 geannonceerd

4 juli 2006 14:52 door Hans Wind

BenQ BW1000BenQ annonceert de BenQ BW1000 trio writer, een drie-in-één ‘alleskunner’ met ondersteuning voor Blu-ray, DVD en CD formaten voor maximale flexibiliteit bij het schrijven en lezen van data.
De BenQ BW1000 is uitgerust met drie verschillende lasers en ondersteunt meerdere mediaformaten waaronder: de meest gangbare rode laser, een infrarood laser en de nieuwe blauwe laser ten behoeve van het Blu-ray formaat. In combinatie met andere technologisch vooruitstrevende eigenschappen zoals het Precision Tilt Control System, SolidBurn en Write Right technologie, is deze optische brander bij uitstek geschikt voor applicaties die flexibele schrijf- en leesprestaties vereisen in het geval van intensieve dataoverdracht.

Blu-ray technologie
De BenQ BW1000 biedt verschillende voordelen die voortvloeien uit de Blu-ray technologie. Zo is de brander in staat om Blu-ray discs te lezen en beschrijven met een opslagcapaciteit van maximaal 25GB op een enkellaags disc en een verbluffende 50GB op een dubbellaags disc. Concreet biedt een Blu-ray disc voldoende capaciteit voor de weergave van tenminste twee uur high definition televisie of meer dan dertien uur standaard televisiebeelden op een enkellaags disc. In het geval van dataopslag bieden Blu-ray discs een capaciteit die vijf maal zo groot is als die van een gangbare DVD. De Blu-ray technologie is verder bij uitstek geschikt voor weergave van films in full high definition of de weergave van beeld dat is opgenomen met een 1080p high definition camcorder (1920×1080 pixels progressive).


Precision Tilt Control System
De BenQ BW1000 maakt gebruik van het Precision Tilt Control System (PTCS), een extra hulpmiddel om trillingen in het loopwerk tegen te gaan. Het systeem beperkt daarmee ruis en andere onregelmatigheden tijdens het lezen en beschrijven van media tot een absoluut minimum.

De doorgaans zeer gevoelige optical pick-up head unit (OPU) van het complexe lensontwerp heeft BenQ zeer eenvoudig gehouden. De drie verschillende lasers volgen hetzelfde beam path en garanderen op deze manier betrouwbare lees- en schrijfprestaties. Bovendien verlengt het eenvoudige en doeltreffende ontwerp de levensduur van de OPU.

SolidBurn en Write Right technologie
De BenQ BW1000 is eveneens voorzien van SolidBurn en Write Right technologie. SolidBurn bepaalt automatisch de optimale schrijfinstellingen voor beschrijfbare media en garandeert maximale afspeelflexibiliteit en een lange levensduur van de beschreven media. De Write Right technologie van BenQ zorgt voor contante schrijfbeveiliging tijdens het schrijfproces met ondermeer Seamless Link (voor bescherming tegen buffer-under run problemen), dynamische kalibratie van ‘jitter’ (real-time bewaken van de schijfconsistentie) en Walking-OPC (Optimized Power Calibration). Walking OPC stelt op dynamische wijze de kracht van de laser in tijdens het schrijfproces en garandeert daarmee eveneens optimale schrijfconsistentie.

De BW1000 is verder voorzien van verschillende LED indicatoren voor Blu-ray, DVD en CD activiteit zodat in één oogopslag eenvoudig is te zien welk soort media zich in de drive bevindt.

Prijs en verkrijgbaarheid
De BenQ BW1000 is vanaf eind augustus verkrijgbaar voor een verwachte winkeladviesprijs van € 799,- (inclusief BTW).