CookiesBenQ V2400W LCD scherm met HDTV resolutie

25 maart 2008 14:41 door Hans Wind

BenQ V2400W LCD scherm met HDTV resolutieDesign is een van de belangrijkste pijlers in de hedendaagse LCD schermen industrie. De PC is steeds vaker een onderdeel van de woonkamer en mede daardoor besteden fabrikanten steeds meer aandacht het ontwerp van de schermen. Volgens de leverancier is dat zeker zo bij de BenQ V2400W omdat het scherm zich onderscheid door gedurfd design. Daarnaast is het LCD scherm bijzonder dun; volgens BenQ het dunste 24 inch (61 cm) LCD beeldscherm ter wereld.

Het onderscheidende, gedurfde design van de BenQ V2400W kan op veel waardering rekenen binnen de designwereld. Het beste bewijs hiervoor is het feit dat het scherm is onderscheiden met twee prestigieuze design awards. Zowel een Red Dot Award als een IF Design Award kunnen dankzij dit scherm worden toegevoegd aan de prijzenkast van BenQ.

High end tot in de puntjes
Dat de V2400W een echte high end monitor is blijkt in eerste instantie door de stijlvolle afwerking tot in ieder detail van de monitor. Daarnaast zit het ook onder de motorkap wel snor met dit apparaat. BenQ heeft aan de wieg gestaan bij de geboorte van de LCD technologie en heeft deze in de loop der jaren weten te perfectioneren. Zo is de V2400W uitgerust met dynamische contrastratio van 4000:1 en Full HDTV resolutie ( 1080p ) ondersteuning.

BenQ V2400W breekt met gangbare conventies“We vinden dat we met de V2400W een waar kunststukje hebben afgeleverd en gelukkig wordt die mening gedeeld door de jury’s van Red Dot en IF. Dit scherm onderscheid zich door met verschillende gangbare conventies op het gebied van hardware design te breken. Omdat wij van oudsher een belangrijke rol spelen in de productie van LCD panelen is dit een markt die wij door en door kennen. Zowel op technologisch gebied als op het gebied van design weten wij heel goed wat er in de markt speelt. We merken nu vooral dat de consument op zoek is naar gewaagd design. Mensen halen graag producten in huis waarmee een statement wordt gemaakt en waarmee we ons kunnen onderscheiden van de massa. En dat is precies wat BenQ met dit scherm wil uitdragen”. Aldus Manfred Wang, Directeur van het ‘BenQ lifestyle design centre’.

Door dik en dun
Met slechts 6 cm op het dikste punt is dit scherm het dunste 24 inch scherm ter wereld. Dit is 21% dunner dan nummer twee in deze ‘afvalrace’. “Maar dit is niet direct iets waar we de nadruk op willen leggen” vertelt Wang. “Waar het ons vooral om gaat is dat we een heel mooi scherm hebben gemaakt dat staat voor stijl en lef”. Grappig detail aan de V2400W is de asymmetrische vorm van de voet. Door het uit het midden geplaatste centrum van de voet lijkt het scherm op het eerste gezicht uit balans, echter is door een goede verdeling van het gewicht gezorgd voor een uiterst stabiel geheel. “Dat noemen we de kracht van de suggestie” voegt Wang toe.

Specificaties van de BenQ V2400W

• Resolutie: 1920×1200 (WUXGA)

• Helderheid: 250 cd/m2

• Contrast Ratio: 1.000:1(Typ.), 4.000:1(DCR)

• Responsetijd: 5 ms / 2 ms(GTG)

• Aantal kleuren: 16.7 million

• Kijkhoek: 160 / 160 graden

• Input: D-sub / DVI-D/ HDMI

• Senseye+ foto: Voor realistische beelden en heldere kleuren

• Pre-set modes: Dynamisch, foto, standaard, film en sRGB

• NSTL compatible

• De V2400W zal in mei in de Benelux verkrijgbaar zijn tegen een consumentenadviesprijs van € 499,-


BenQ V2400W prijs vergelijking