CookiesBenQ W1080ST+ home cinema projector

8 oktober 2014 09:01 door Hans Wind

BenQ W1080ST+ Home Cinema projectorDe BenQ W1080ST+ is een short-throw projector die bedoeld is als opvolger van het vorige model, de W1080ST. De BenQ W1080ST+ is volgens de fabrikant uitgebreid met nieuwe functies voor een betere film- en game-ervaring in de woonkamer. De W1080ST+ projecteert foto’s en films in Full HD resolutie al vanaf een korte afstand. In combinatie met de optionele Wireless Full HD-kit (WFHD) kan dat zelfs draadloos in volledige resolutie, ook in 3D.

Via de MHL-aansluiting (Mobile High Definition Link) kan de inhoud van mobiele apparaten snel en eenvoudig worden overgedragen. Over de ideale plaatsing hoeft dankzij de ingebouwde 2D Keystone-functie (voor trapeziumcorrectie) niet meer te worden nagedacht. Deze functie optimaliseert het beeld zodat de home entertainment projector niet meer precies in het midden en recht voor het projectievlak hoeft te staan.

De BenQ W1080ST+ levert op slechts 1,5 meter afstand van het projectievlak een beelddiagonaal van 100 inch (2,5 meter) en biedt daarmee een mooie basis voor consolegames of films in grootformaat. Of hij nu aan het plafond wordt gehangen of direct voor het projectievlak wordt opgesteld, de short-throw projector maakt het mogelijk dat de spelers niet meer tussen het scherm en de projector hoeven te bewegen. Een ander voordeel bij consolegames met motion control is volgens BenQ ook dat de spelers niet worden verblind en er geen storende schaduwen op het projectiescherm zijn.

Draadloze Full HD-overdracht

Met de optionele draadloze Full HD-kit kunnen videobronnen zoals Blu-ray-speler, spelconsole of pc ook zonder HDMI-kabel signaal doorgeven aan de projector met een bereik van maximaal 30 meter. De WFHD-kit bestaat uit een transmitter met twee HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en een receiver die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver. De vier ingebouwde antennes zorgen voor een optimale streaming-kwaliteit van kamer naar kamer. De DFS-functie (Dynamic Frequence Selection) is een aanvullende feature waarmee een WLAN automatisch van kanaal kan wisselen als het gebruikte kanaal al in gebruik is of wordt verstoord. Daarnaast kunnen via de MHL-aansluiting van de W1080ST+ smartphones of tablets met behulp van een MHL-kabel rechtstreeks met de projector worden verbonden.

De BenQ W1080ST+ heeft een lichtsterkte van 2200 ANSI Lumen bij een maximaal contrast van 10.000:1. De ingebouwde DLP DarkChip3 en DMD technologie zorgt er voor dat alle details behouden blijven. De geïntegreerde 10 watt luidsprekers zorgen voor het geluid. Daarnaast zorgen vier vooraf geïnstalleerde geluidsmodi en een equalizer-configuratie voor een snelle afstemming van het geluid op games, films of tv.

BenQ W1080ST+ prijs en beschikbaarheid

De BenQ W1080ST+ is vanaf nu beschikbaar een adviesprijs van 1.099 euro.

De BenQ WFHD-kit voor een draadloze Full HD-overdracht kost 299 euro.

Bron: BenQ