CookiesBenQ W1080ST short throw Full HD projector

16 juli 2013 15:00 door Hans Wind

BenQ W1080ST short throw Full HD projectorDe BenQ W1080ST videoprojector biedt kamerbrede films en speelplezier in kleine ruimtes. Dit nieuwe model voor de thuisbioscoop is volgens de fabrikant de eerste Full-HD short throw projector ter wereld. De BenQ W1080ST levert op slechts 1,5 meter afstand van het projectievlak al een beeldbreedte van 2 meter, ofwel een beelddiagonaal van 98 inch. Met de DLP chip van Texas Instruments, beschikt deze thuisbioscoopprojector over de Triple Flash-functie met 144 Hz bij de 3D-weergave. De projector heeft een ingebouwde 10W luidspreker.

De BenQ W1080ST heeft een helderheid van 2000 ANSI Lumen bij een contrastratio van 10.000:1 en beschikt over geïntegreerde 1,2-voudige zoom. Of hij nu aan het plafond wordt gehangen of direct voor het projectievlak wordt opgesteld, de beamer maakt het mogelijk dat de spelers niet tussen het scherm en de projector hoeven te bewegen. Zo raken zij niet verblind en ontstaan evenmin storende schaduwen op het projectievlak – dat is een pluspunt bij door beweging gestuurde computergames.

3D weergave zonder flikkerend beeld

Via de twee HDMI-aansluitingen kunnen apparaten als Blu-ray-spelers, spelcomputers of HDTV-receivers op de projector worden aangesloten. De 144 Hz weergave zorgt bij een 3D voor een verdrievoudiging van de frame rate, ofwel het aantal beelden per seconde. Daardoor wordt een flikkerend voorkomen. Het geïntegreerde synchronisatiesysteem DLP Link zorgt voor synchronisatie tussen de projector en de optionele shutterbril die voor een prijs van 99 euro te koop is.

BenQ W1080ST aansluitingen

De BenQ W1080ST beschikt over de volgende aansluitingen: 2x HDMI, Composiet Video (RCA), S-Video (mini-DIN 4-polig), Component Video ingang, Audio R/L (RCA), USB en RS232 (DB 9-polig).

De BenQ W1080ST is voorzien van SmartEco. Door deze technologie gebruikt de lamp slechts zoveel licht als werkelijk nodig is en past ze zich voortdurend automatisch aan het geprojecteerde aan. Als bijv. beeld met veel donkere elementen geprojecteerd wordt, dimt de lamp proportioneel zonder daarbij aan optische lichtsterkte te verliezen voor de toeschouwers. Met SmartEco neemt de levensduur van de lampen tot 6.000 uur toe en dit bij volledige lichtsterkte. De vervangingskosten verminderen hierdoor aanzienlijk. In de stand-by modus gebruikt deze projector minder dan 0,5 Watt.

BenQ W1080ST prijs en beschikbaarheid

De BenQ W1080ST is vanaf heden voor een prijs van 1.199 euro te koop.

Bron: BenQ