CookiesBenQ W1350 projector met wireless Full HD optie

16 maart 2015 11:05 door Hans Wind

BenQ W1350 videoprojectorDe BenQ W1350 is een nieuwe videoprojector die primair bedoeld is voor home theater-toepassingen. De W1350 is gebaseerd op het vorige model – de BenQ W1300 – maar dan voorzien van nieuwe mogelijkheden zoals een Wireless Full HD (WFHD) optie en MHL.

De BenQ W1350 projector heeft een 1,5-voudige zoom en projecteert films met een maximale grootte van 8,25 m (324 inch). Ingebouwde functies zoals 2D Keystone en Lens Shift zorgen voor flexibiliteit bij het instellen. De W1350 ondersteunt ook verschillende soorten 3D in 1080p Full HD-kwaliteit via bronnen als HDMI 1.4a 3D, Blu-ray, videogames en Nvidia 3DTV pc-connectiviteit. Een 3D-bril wordt meegeleverd.

De W1350 levert een lichtsterkte van 2500 ANSI lumen en een maximaal contrast van 10.000:1. Met zijn 1,5-voudige zoom produceert de projector Full HD beelden op een projectievlak met een beelddiagonaal van maximaal 8,25 m. Dankzij de geoptimaliseerde DarkChip3 DLP-technologie van Texas Instruments kan de BenQ W1350 heldere beelden projecteren met hoge zwartwaarden. De W1350 biedt flexibiliteit wat betreft de opstelling: bevestig de projector aan de wand, aan het plafond of zet hem gewoon op tafel. Het grote verticale bereik van Lens Shift en de horizontale 2D Keystone-correctie zorgen ervoor dat het beeld niet wordt vervormd, ook als de projector niet midden voor het projectievlak staat. Het apparaat is voorzien van een ISFccc-certificering (Image Science Foundation).

Draadloos

Met de optioneel verkrijgbare WFHD-kit biedt de BenQ W1350 een nieuwe manier voor gegevensoverdracht zonder lastige kabels. De aansluiting van videobronnen zoals een Blu-ray-speler, pc of spelconsole vindt daarmee plaats zonder HDMI-kabel, met een bereik van maximaal 30 meter. De WFHD-kit bestaat uit een transmitter met twee HDMI-ingangen, een HDMI-uitgang en een receiver die via USB met de projector wordt verbonden en zo tegelijkertijd zorgt voor de stroomvoorziening van de receiver. De vier ingebouwde antennes zorgen voor een optimale streaming-kwaliteit van kamer naar kamer. Via de MHL-poort kunnen mobiele apparaten zoals smartphones of tablets rechtstreeks op de projector worden aangesloten. Beelden van videoclips, foto’s of videostreams kunnen op deze manier gemakkelijk in groot formaat worden afgespeeld.

BenQ W1350 kenmerken

Beeldkwaliteit & resolutie: 0,66-8,25 m beelddiagonaal, Full HD / 1080p, 16:9, 2500 ANSI lumen, maximaal contrast van 10.000:1

Wireless Full HD: Met de optionele Wireless Full HD-kit kan men draadloos Full HD-content streamen, ook in 3D. WFHD heeft een bereik tot 30 meter en een wachttijd van minder dan 1 ms. Vier ingebouwde antennes zorgen voor goede streamingkwaliteit van kamer naar kamer.

BrillantColor: de BrilliantColor-technologie creëert natuurlijke en verzadigde kleuren. BrilliantColor maakt niet alleen gebruik van de primaire kleuren rood, blauw en groen maar ook van de secundaire kleuren geel, cyaan en magenta.

Lens Shift: Lens Shift zorgt voor flexibiliteit en gemak bij het installeren van de projector: compenseer kleine afwijkingen in de beeldprojectie eenvoudig met de schakelaar op de lens door het geprojecteerde beeld met 110% -130% naar boven te verstellen om zo vervorming te voorkomen.

MHL: via de HDMI-poort kan content van een smartphone of tablet met MHL-ondersteuning snel op een groot scherm vertoond worden.

2D Keystone: als de projector niet midden voor het projectievlak kan worden geplaatst, biedt de 2D Keystone-correctie uitkomst door horizontale, verticale en zijdelingse aanpassingsmogelijkheden.

ISFccc-certificering: met de ISFccc (Imaging Science Foundation) gecertificeerde kalibratie kunnen de beste prestaties voor de projectieplaats en lichtomstandigheden worden bereikt.

SmartEco: in de SmartEco-modus past de projector de lichtintensiteit energie-efficiënt aan de beeldinhoud aan en levert de lichtsterkte die nodig is. De contrastratio en helderheid worden geoptimaliseerd.

BenQ W1350 prijs en beschikbaarheid

De BenQ W1350 is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.249 euro De optionele WFHD-kit, compatibel met andere BenQ thuisbioscoopprojectoren, kost 349 euro.

Bron: BenQ