CookiesBenQ W1500 thuisbioscoopprojector met Full HD

4 maart 2013 11:09 door Hans Wind

BenQ W1500 thuisbioscoopprojector met Full HDDe BenQ W1500 is een DLP projector met full HD resolutie van 1920 x 1080 in 16:9 formaat. De projector beschikt ook over up-to-date 3D-technologie. Daarbij is hij voorzien van de nieuwste WHDI-draadloze technologie. Dankzij de 1,6-voudige zoom en lensshift is de W1500 flexibel voor wat betreft plaats van opstelling. Met het elegante design in wit/zilver past hij goed in een modern interieur.

De BenQ W1500 maakt een eind aan lange HDMI- kabels voor de thuisbioscoop. Met een WHDI-dongle (draadloos HDMI) brengt het nieuwe model audio- en videosignalen over, en draagt per Wi-Fi draadloos signalen over naar de Blu-ray speler of de spelletjesconsole. Ook 3D-inhoud kan op deze manier overgebracht worden.

De BenQ W1500 maakt gebruik van frame-interpolatietechnologie, waarmee tussenbeelden berekend worden. Soepel verlopende bewegingen, zonder vervagingen, voor actiefilms en sportmanifestaties zijn het resultaat.

Een andere feature is de ISFccc (Imaging Science Foundation) gecertificeerde kalibratie. Met de ISFccc methode worden contrast, scherpte en kleurweergave automatisch aangepast, om zo op de desbetreffende plaats van opstelling en met de gegeven lichtratio de best mogelijke resultaten te bereiken. Voor output via verschillende bronnen, zoals de Blu-ray speler of spelconsole, kunnen de optimale instellingen telkens opgeslagen worden en op elk moment met een enkele druk op de knop weer worden opgeroepen. Het kleurmanagementsysteem biedt verder de mogelijkheid individuele instellingen te selecteren voor verfijning van de kleuren voor wat betreft contrast, helderheid, kleurtemperatuur, gamma en witbalans.

De nieuwe BenQ W1500 beschikt over SRS WOW HD-technologie en twee geïntegreerde Dual 10W luidsprekers voor verbeterde dynamische audioprestatie met diepere basweergave, verbreed horizontaal klankveld en uitgebreider verticaal klankbeeld.

De beide HDMI-aansluitingen bieden de mogelijkheid om tegelijkertijd meerdere apparaten aan te sluiten. De SmartEco-modus maakt het mogelijk de levensduur van de lamp te verlengen tot 6000 uur. Door het geringe gewicht van 3,9 kg en de Quick Cooling functie kan de projector direct na gebruik vervoerd worden.

BenQ W1500 prijs en beschikbaarheid

De nieuwe W1500 is vanaf maart in de winkel verkrijgbaar voor een prijs van 1.799 euro.

Bron: BenQ