CookiesBenQ W7500 – een nieuwe Full HD videoprojector

7 januari 2014 16:05 door Hans Wind

BenQ W7500 - een nieuwe Full HD videoprojectorDe BenQ W7500 is een nieuwe thuisbioscoopprojector met een Full HD-resolutie van 1.920 x 1.080 beeldpunten in 16:9 formaat.

De BenQ W7500 zorgt met 2000 ANSI lumen en een contrastratio van 60.000:1 voor bioscoopplezier op een diagonaal tot 150 inch. De beeldprojectie kan door de Lens Shift-functie zonder vervorming of trapeziumeffect zowel verticaal als horizontaal aangepast worden, zodat het apparaat flexibel inzetbaar is zonder van plaats te veranderen of digitale beeldcorrectie.

Dankzij de zoomratio van 1,5:1 kan de afstand van de projector tot het scherm volledig afzonderlijk ingesteld worden en de projector biedt daarmee maximale flexibiliteit tussen uw eigen vier muren.
Met Rec. 709 Color Gamut beschikt de BenQ W7500 over een gestandaardiseerde kleurkalibratie, zoals die ook te vinden is in de wereld van tv en bioscoop.

De geïntegreerde frame-interpolatietechnologie, waarmee tussenbeelden worden berekend en anti-aliasing wordt toegepast, zorgt voor vloeiende beeldsequenties zonder wiseffecten. Vooral bij het kijken naar actiefilms en sportevenementen verhoogt dat het plezier aanmerkelijk.

Het kleurmanagementsysteem biedt bovendien de mogelijkheid tot afzonderlijke fijnafstemming van de kleuren op het gebied van contrast, helderheid, kleurtemperatuur, gamma en witbalans.

De BenQ W7500 is compatibel met de nieuwste HDMI-standaard, zodat 3D-films rechtstreeks door de Blu-ray speler afgespeeld kunnen worden. Live sportuitzendingen via kabel- of satelliet-tv en 3D-videogames zijn ook geen probleem. Triple Flash-technologie zorgt er bij een 3D-weergave van 144Hz voor dat door verdrievoudiging van de beeldherhalingsfrequentie trillingen niet meer waarneembaar zijn. Het geïntegreerde DLP Link-synchroniseringssysteem zorgt voor een optimaal samenspel tussen de projector en de optioneel verkrijgbare shutterbril, die voor een prijs van 99 euro in de winkel ligt.

Tot de featureset behoort verder instelling van de kleurtemperatuur (drie vooringestelde modussen en drie gebruikersmodi), PiP (Picture in Picture), Panamorph-compatibiliteit en ISFccc-certificering.

Meer uitgebreide specificaties kunt u vinden op de BenQ website.

BenQ W7500 prijs en beschikbaarheid

De BenQ W7500 is vanaf nu in de winkel verkrijgbaar voor de prijs van 2.399 euro.

Bron: BenQ