CookiesBenQ XL2430T gaming monitor

16 augustus 2014 14:07 door Hans Wind

BenQ XL2430T gaming monitorDe BenQ XL2430T is een nieuwe gaming monitor die volgens de fabrikant is uitgerust met verstelbaarheid in hoogte, een nieuwe design van de displayvoet en de flikkervrije Eye Care- en Motion-Blur-Reduction-technologie en een 144 Hz LED Wide-paneel met een diagonaal van 60,69 cm / 24 inch.

Naast de belangrijke basisgegevens van de Full HD XL2430T, zoals de reactietijd van 1 ms GTG, een lichtopbrengst van 350 cd/m2 en een dynamisch contrast van 12.000.000:1, heeft BenQ de functies zoals Black eQualizer, Display Mode / Smart Scalling en Game Mode Loader behouden.


De Benq XL2430T is de eerste gamingmonitor die BenQ uitrust met ‘Color Vibrance’. Daarmee wordt een optimale kleurweergave bereikt. Twintig verschillende, via On Screen Display of de DisplayPilot aan te sturen, instellingen voor kleurintensiteit, waardoor betere kleurnauwkeurigheid ontstaat, stellen de gamer in staat steeds in de voor hem optimale kleuromgeving te spelen.

De XL2430T beschikt over de ‘Auto Game Mode’ en herkent op die manier het zopas gekozen soort game om automatisch over te schakelen naar de optimaal vooringestelde gamingmodus. Mochten er nieuwe aanbevelingen zijn voor beschikbare gamingmodussen, dan wordt naar de desbetreffende downloads doorverwezen. Met ‘Game Mode To Go’ kunnen deelnemers hun reeds geladen modussen of hun individuele settings opslaan op een USB-stick en die met andere deelnemers delen via Cloud en Social Media.

De BenQ XL2430T, in de voor de XL-serie kenmerkend matzwarte kleur met glanzend rode details, beschikt over de nieuwe ronde S-Switch Arc. De bekabelde controller ligt ergonomisch in de hand en biedt de speler verdere voordelen, doordat hij snel kan switchen en navigeren tussen tot drie vooringestelde gamingmodussen.

Voor moeiteloos gamen zonder sluiereffect maakt BenQ gebruik van de ultra-smoothe Motion Blur Reduction-technologie. Met Motion Blur Reduction hebben gamers geen last meer van verlies van tijd en plezier in het spel vanwege slechte beeldkwaliteit door onscherpe bewegingen en lagging.

BenQ XL2430T prijs en beschikbaarheid

De BenQ XL2430T is vanaf september 2014 leverbaar tegen een prijs van 409 euro.

Bron: BenQ