CookiesBeoPlay V1

3 mei 2012 17:56 door Hans Wind

BeoPlay V1De de BeoPlay V1 is de eerste HD TV uit de B&O Play serie, een submerk van Bang & Olufsen. De televisie is volgens de fabrikant speciaal ontworpen om flexibele plaatsingsopties te kunnen bieden in combinatie met een goede geluidsweergave en beeldkwaliteit. De BeoPlay V1 is niet gebonden aan plaatsing tegen de wand en kan overal geplaatst worden. De tv wordt gekenmerkt door een minimalistisch, bijna industriële visie op vorm, functie en materiaalgebruik.

De BeoPlay V1 werd ontworpen door Anders Hermansen, een ontwerper die werkt op basis van no-nonsense industrieel design. De poedercoating van de solide stalen kast zorgt voor een bijna zachte textuur en de tv is voorzien van een metalen standaard. De luidspreker-cover onder het scherm is direct in de kast geplaatst.

Volgens Tue Mantoni, CEO van Bang & Olufsen, is de nieuwe televisie een strategische uitbreiding van het assortiment van het B&O PLAY-merk. Hij verwacht dat de BeoPlay V1, dankzij de combinatie van flexibiliteit, performance, design en prijs, hoge ogen gaat gooien bij het nieuwe klantsegment van de Deense onderneming. “Het design van de BeoPlay V1 is gebaseerd op de studie naar de manieren hoe mensen hun televisie thuis gebruiken,” legt Mantoni uit.
“We willen dat de televisie zich aan de lifestyle van mensen aanpast zodat ze hun leven niet hoeven in te richten rond een televisie. De tv kan aan het plafond hangen, op de vloer, in een wandkast staan of van de muur worden gedraaid. Maar we moeten niet vergeten dat dit een Bang & Olufsen-televisie is. De BeoPlay V1 is dan wel een gemakkelijke huisgenoot, maar zodra het op de audiovisuele performance aankomt doet de televisie geen enkele concessie.”

Dankzij het LCD scherm met LED achtergrondverlichting, de krachtige video-engine, de Klasse D ICEpower versterkers en goede connectiviteit kan de BeoPlay V1 overal een goede kijk- en luisterbeleving te bieden. Het all-in-one design van het geluidssysteem kan volgens B&O de concurrentie aan met talrijke surround geluidssystemen met externe luidsprekers, subwoofers, kabels en versterkers.

De BeoPlay V1 beschikt over geïntegreerde faciliteiten voor de connectiviteit. Daarnaast kan het textiel van de luidspreker-cover worden verwisseld voor de kleuren rood, geel, groen, zilver en donkergrijs. De afstandsbediening maakt het instellen en zappen eenvoudig. Daarnaast kan er ook apparatuur van andere merken mee worden bediend, zoals DVD-spelers en digitale opnameapparatuur. De BeoPlay V1 is volgens B&) klaar voor Apple TV. Achter in de televisiekast is ook ruimte voor een ‘set-top’-toestel; keurig opgeborgen maar altijd binnen handbereik.

De BeoPlay V1 modellen hebben Full HD resolutie, een 100Hz scherm en 5 HDMI aansluitingen.

Op de website van B&O kunt u de BeoPlay V1 handleiding bekijken.

BeoPlay V1 prijs en beschikbaarheid

De BeoPlay V1 is verkrijgbaar in 32 inch en 40 inch, in een zwarte of witte uitvoering. De prijs start vanaf 2.399 Euro en de V1 serie is verkrijgbaar bij Bang & Olufsen-dealers vanaf 2 mei 2012.

Voor een actuele Beoplay V1 prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Bang & Olufsen