CookiesBeoVision 11 HD TV introductie

11 oktober 2012 12:59 door Hans Wind

BeoVision 11 HD TV introductieDe nieuwe BeoVision 11 HD TV heeft volgens Bang & Olufsen iedereen binnen het digitale huishouden wel iets speciaals te bieden. Daarnaast hebben de ontwerpers geen concessie gedaan op het gebied van vorm, functie en technologie.

Volgens CEO Tue Mantoni werd de BeoVision 11 ontwikkeld om het hele gezin een uitgebreid scala aan up-to-date digitaal entertainment van het hoogste niveau te bieden. Dit zonder concessies te doen aan de tijdloze esthetiek, de intuïtieve bediening en het goede geluid waaraan Bang & Olufsen zijn reputatie dankt. “We streven ernaar om onze klanten altijd een eersteklas beleving te bieden, ongeacht of ze tv-kijken, een film downloaden, op het internet surfen of de nieuwste videogame uitproberen.”

Voor veel producenten is het realiseren van een krachtig geluid van topkwaliteit met het beperkte volume van een flatscreen-behuizing een contradictio in terminus. Maar de BeoVision 11 is uitgerust met een maatwerk 3/4 inch tweeter, een 2 inch unit voor de middentonen en een krachtige 4 inch bass driver voor zowel het linker als rechter kanaal.
De zes luidsprekers beschikken over een eigen 32 watt ICEpower versterker. De rubberen manchetten van de kasten voorkomen dat vibraties zich naar de rest van de TV uitspreiden. Een nieuw, krachtig algoritme verzamelt alle digitale signalen en schakelt naadloos over op de speciale geluidsmodi zodra het muziek, sport, drama, film etc. waarneemt.

Het resultaat is een fraai geluid, zoals u dat waarschijnlijk niet eerder direct uit een tv-kast hebt gehoord. En als dit nog niet voldoende is, biedt de BeoVision 11 een volledig digitale surround geluiddecoder-module die via de Bang & Olufsen TrueImage processor tot 12 audiokanalen levert. De TrueImage technologie verzorgt het dynamisch up- en down mixen van geluidssignalen om het aantal geluidskanalen van het inkomende signaal te matchen met de beschikbare luidsprekers.

BeoVision 11 beeldkwaliteit

De BeoVision 11 is uitgerust met glanspolarisatie en een nieuwe video-engine die het 200 Hz LED-based LCD-scherm in 2D of 3D aanstuurt. Om het contrast bij kijken in 2D aanzienlijk te verbeteren, is het tweezijdig LED-verlichte achterpaneel uitgerust met 1,5 D local dimming. Digitale ruis en bewegingsonscherpte zijn drastisch gereduceerd met als resultaat een natuurlijk beeld, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden.

Bang & Olufsen introduceert met de BeoVision 11 nog een aantal beeldverbeterende features, zoals:

360° Automatic Picture Control: Detecteert het omgevingslicht voor en achter het scherm, alsook aan weerszijden en past dienovereenkomstig de helderheid en het contrast aan voor een optimale kijkbeleving.

Aanpassing contrast: Voor een ongeëvenaard scherpe en gedetailleerde weergave van bijzonder donkere scènes, ook als er zonlicht op het scherm valt.

Speciale beeldmodi voor films of games: Naast de standaard adaptieve beeldmodus bieden deze nieuwe modi gamers razendsnelle response en filmliefhebbers een witbalans zoals de regisseur die heeft bepaald.

De BeoVision 11 is de eerste televisie die is uitgerust met de Bang & Olufsen Smart TV feature, een nieuw platform dat ervoor zorgt dat de gebruiker snel en gemakkelijk kan schakelen tussen televisiezenders en het internet. Dankzij de Picture and Picture functie kunnen deze tegelijkertijd in de gaten worden gehouden.

De televisie kan op het internet worden aangesloten, bedraad of draadloos, en binnen luttele seconden kan worden genoten van web-based content op het grote scherm. Schakelen tussen de populaire toepassingen, zoals YouTube, Facebook en Twitter, is heel eenvoudig, net zoals naar believen op het web surfen. Er kunnen zelfs bladwijzers worden opgeslagen. De afstandsbediening maakt de paginanavigatie gemakkelijk, maar het wordt pas echt interessant als de gebruiker de iPad of Android tablet gaat gebruiken – en de BeoRemote app – om te profiteren van de voordelen van het QWERTY-toetsenbord.

Een belangrijk onderdeel van de BeoVision 11 beleving is het bedieningsgemak. De Beo4 en de Beo6 afstandsbediening van Bang & Olufsen bieden een eenvoudige en intuïtieve bediening van alle tv-functies en ook van alle andere aangesloten apparatuur, zelfs van de domotica.

Gemaakt voor vandaag en klaar voor de toekomst. De BeoVision 11 is een van de eerste televisies die hybride breedband televisie (HbbTV) ondersteunt. Deze nieuwe pan-Europese norm kondigt een nieuw tijdperk van interactiviteit aan, inclusief ‘uitzending gemist’, stemmen, gaming, en allerlei andere gepersonaliseerde diensten.

Voor het maken van opnames via DVB-kanalen kan een optionele interne harde schijf worden geplaatst.

De BeoVision 11 is een DLNA TV, waardoor het eenvoudig is om muziek van een smartphone te streamen en een film te bekijken die is opgeslagen op een NAS-drive. Daarnaast kan er met behulp van Wireless Network 2,4 of 5 GHz. er vrijwel alle apparatuur op worden aangesloten. Verder beschikt de televisie over een Ethernet aansluiting voor software-updates, twee USB-poorten, drie aansluitingen voor de bediening van maximaal zes aangesloten apparaten en zes HDMI-aansluitingen. De Apple-fans zullen de speciale ruimte in de kast voor Apple TV zeker weten te waarderen.

De BeoVision 11 beschikt over vier plaatsingsmogelijkheden. In een ruimte waar een beweegbaar scherm optimaal is, gaat er niets boven het comfort van de gemotoriseerde vloerstand of de elegante gemotoriseerde muurbeugel die wordt bediend met de afstandsbediening. Daarnaast is er een gewone muurbeugel en een schildersezel-stand voor een ontspannen kijkbeleving.

BeoVision 11 prijs en beschikbaarheid

De BeoVision 11 is verkrijgbaar in de formaten 40 inch, 46 inch en 55 inch. Voor de voorkant zijn er zes textielkleuren, het frame is verkrijgbaar in een zilverkleurige en zwarte uitvoering, de achterkant is zwart of wit.

De HD TV’s zijn te koop bij de Bang & Olufsen-dealer vanaf 11 oktober 2012. Prijs vanaf: 5.995 euro.

Voor een actuele Beovision 11 prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Bang & Olufsen