CookiesBeoVision Avant Ultra HD LED TV introductie

8 mei 2014 18:13 door Hans Wind

BeoVision Avant 4K LED TV introductieDe nieuwe BeoVision Avant televisie is standaard uitgerust met een 55 inch scherm met Ultra High Definition 4K beeldkwaliteit en goede akoestische prestaties. De BeoVision Avant heeft onder meer automatische luidsprekers die naar buiten schuiven als de 4K tv wordt aangezet. De stand van de televisie, die automatisch naar de gebruiker toe draait, draagt bij aan het gebruiksgemak. De nieuwe televisie laat volgens B&O zien dat high-end multimedia-entertainment hand-in-hand kan gaan met design.

De BeoVision Avant tv is ontwikkeld met het oog op een voortdurend veranderende digitale wereld, daardoor kan hij volgens de fabrikant samenwerken met alle toestellen en contentbronnen die in een huishouden gebruikt worden, zonder dat het complex wordt.

Tue Mantoni, CEO bij Bang & Olufsen: “De BeoVision Avant voldoet aan de wensen van de kritische huizenbezitters die hoge eisen stellen aan hun televisies en moeiteloos willen genieten van hun entertainment. De naam Avant is een eerbetoon aan onze tot op heden meest succesvolle televisie die in 1995 op de markt kwam.”

BeoVision Avant geluid

BeoVision AvantHet verbeterde geluid van deze flatscreen-televisie hebben de ontwerpers bereikt door een speciaal geluidspaneel te ontwikkelen. Het paneel komt tevoorschijn bij het aanzetten van de televisie en keert weer in zijn uitgangspositie terug bij het uitzetten. Dit gebeurt in één vloeiende beweging. Verder beschikt de televisie over acht geïntegreerde driver-units en acht versterkers. Dankzij de geïntegreerde 7.1 surround sound-module is het ook eenvoudig om externe luidsprekers – draadloos of bekabeld – op de BeoVision Avant aansluiten.

Gebruikscomfort

Het stand-assortiment van de BeoVision Avant maakt het mogelijk de televisie te plaatsen aan de muur, op de grond en op een tafel. Dankzij deze opties is het gemakkelijk om een televisie van een dergelijk formaat op een flexibele manier in het interieur te integreren. Bij inschakeling draaien de nieuwe standaards de televisie in de richting van de gebruiker en wanneer de tv wordt uitgeschakeld, draaien ze terug in hun uitgangspositie.

Beeld

De BeoVision Avant komt met Ultra High-Definition (4K) beeldkwaliteit. Om het kijkplezier te optimaliseren bezit de tv ook de nieuwe Chromatic Room Adaptation-functionaliteit, die met behulp van twee sensoren het omgevingslicht analyseert. Vervolgens wordt het beeld op basis van de kleurtoon van de ruimte aangepast. De anti-reflectielaag aan weerszijden van de glasplaat reduceert storende weerkaatsing op het scherm met ruim 98%.

BeoRemote One

De nieuwe BeoRemote One is uitgerust met de nieuwe feature ‘MyButtons’. Deze functie biedt de gebruiker drie gepersonaliseerde instellingen die met één enkele knopdruk beschikbaar zijn. Een instelling kan bijvoorbeeld bestaan uit een zender, volumestand en de richting of positie van de tv. Eénmaal ingesteld is deze instelling met één druk op de knop beschikbaar.

BeoVision Avant als hub

Het aansluiten van draadloze luidsprekers van Bang & Olufsen is dankzij de ingebouwde Immaculate Wireless Sound-oplossing eenvoudig. Dankzij de mogelijkheid tot het plaatsen van een Apple TV en een harde schijf aan de achterkant, in combinatie met de volledige internet-functionaliteit, is de BeoVision Avant ook een hub voor web-based content.

BeoVision Avant prijs en beschikbaarheid

De BeoVision Avant 55 inch is vanaf 8 mei 2014 verkrijgbaar en wordt exclusief bij Bang & Olufsen-winkels verkocht. De adviesprijs is 6.995 euro inclusief de BeoRemote One. Plaatsingsmogelijkheden voor de muur, tafel of vloer hebben adviesprijzen vanaf 750 euro.

Bron: B&O