CookiesBest Reviewed op Kieskeurig februari 2013

2 maart 2013 10:23 door Hans Wind

Best Reviewed op Kieskeurig februari 2013Op de website van Kieskeurig wordt de kwaliteit van een product door consumenten zelf beoordeeld. De bezoekers van die website plaatsen beoordelingen over producten die zij hebben aangeschaft. Via deze productbeoordelingen kunnen consumenten elkaar helpen bij het nemen van een beter afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een behoorlijk beeld van de tevredenheid over een product dankzij de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. Uiteindelijk blijft het natuurlijk aan uzelf om een beslissing te nemen die rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt de nominatie met de hoogste gemiddelde beoordeling, het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand januari 2013 en dan vooral voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

Samsung UE55ES7000 LED LCD HD TV (9,3)

Panasonic TX-P42ST50 Plasma HD TV (8,7)

Samsung SMT-C7140B digitale decoder (8,1)

LG HX522 home cinema set (8,5)

Mede8er MED600X3D Mediaspeler (8,8)

Canon Legria HF G10 HD camcorder (8,6)

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorde de volgende camera in de afgelopen maand het beste:

Panasonic DMC-FZ200 digitale camera (9,4)