CookiesBest Reviewed bij Kieskeurig in maart 2012

7 april 2012 12:46 door Hans Wind

Best Reviewed bij Kieskeurig in maart 2012Consumenten die dagelijks de website van Kieskeurig bezoeken laten regelmatig een beoordeling achter van een product dat zij hebben aangeschaft. De consument bepaalt op die manier bij Kieskeurig het beoordelingscijfer van een product. Door het achterlaten van product beoordelingen op de website kunnen consumenten elkaar helpen bij het nemen van een afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig geven een goed beeld van een product door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review van Kieskeurig.nl moet voldoen om geplaatst te worden. Uiteindelijk blijft het natuurlijk aan uzelf om een beslissing te nemen die rekening houdt met uw specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals geluidskwaliteit, beeldkwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van schuttingtaal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen maand moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt de nominatie met de hoogste gemiddelde beoordeling, het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand maart 2012 en dan met name voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

Philips 42PFL7606H LED LCD HD TV (8,5)

Panasonic TX-P42VT30 Plasma HD TV (8,5)

Sony BDV-L600 Home Cinema set (8,5)

JVC Everio GZ-HM960 HD camcorder (8,8)

Humax iHDR-5200c Digitale TV decoder (8,2)

Mede8er MED400X2 Mediaspeler (8,4)

Samsung Galaxy Tab 7.7 Tablet (9,7)

Onkyo TX-NR609 Receiver (8,7)

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD TV

LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar was in de afgelopen maand de best scorende camera:

Sony DSC-HX9V digitale camera (8,9)