CookiesBest Reviewed op Kieskeurig in juni 2012

2 juli 2012 11:23 door Hans Wind

Best Reviewed op Kieskeurig in juni 2012Consumenten bepalen op de website van Kieskeurig het beoordelingscijfer van een product. Bezoekers van die website laten regelmatig een beoordeling achter van een product dat zij hebben aangeschaft. Via deze product beoordelingen op de website helpen consumenten elkaar bij het nemen van een afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig geven een behoorlijk beeld van de tevredenheid over een bepaald product door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. Uiteindelijk blijft het natuurlijk aan uzelf om een beslissing te nemen die rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt de nominatie met de hoogste gemiddelde beoordeling, het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand juni 2012 en dan met name voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

LG 42LM760S LED LCD HD TV (9,1)

Humax iHDR-5200c HD decoder (8,2)

JVC GZ-HM845 HD camcorder (8,6)

Apple iPad 3 Tablet (9,7)

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorden de volgende camera’s het beste:

Canon PowerShot SX40 HS digitale camera (9,3)

Sony Alpha SLT-A57 en 18-55mm digitale spiegelreflexcamera (8,2)