CookiesBest Reviewed bij Kieskeurig in juli 2012

2 augustus 2012 10:01 door Hans Wind

Best Reviewed bij Kieskeurig in juli 2012De consument beoordeelt op de website van Kieskeurig de kwaliteit van een product. De bezoekers van die website laten vaak een beoordeling achter van een product dat zij hebben aangeschaft. Via deze productbeoordelingen helpen consumenten elkaar bij het nemen van een afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een behoorlijk beeld van de tevredenheid over een product dankzij de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. Uiteindelijk blijft het natuurlijk aan uzelf om een beslissing te nemen die rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt de nominatie met de hoogste gemiddelde beoordeling, het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand juli 2012 en dan met name voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

LG 47LM960V LED LCD HD TV (9,4)

Samsung SMT-C7140B HD decoder (8,5)

Logitech Harmony One+ afstandbediening (8,1)

JVC GZ-HM845 HD camcorder (8,6)

Philips BDP5200 Blu-ray speler (8,4)

LG HX522 Home Cinema set (9,1)

Yamaha RX-V671 receiver (9,1)

Apple iPad 3 Tablet (9,6)

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorden de volgende camera’s het beste:

Panasonic Lumix DMC-TZ30 digitale camera (9,2)

Sony Alpha SLT-A57 en 18-55mm systeemcamera (8,2)