CookiesBest Reviewed op Kieskeurig – oktober 2013

1 november 2013 14:38 door Hans Wind

Best Reviewed op Kieskeurig - oktober 2013In dit artikel kijken we naar de best reviewed producten op Kieskeurig. Op de website van Kieskeurig zijn veel reviews van consumenten te vinden waarin ze producten beoordelen op kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De bezoekers van die website plaatsen daar hun mening over producten die zij hebben aangeschaft. Door middel van deze reviews kunnen consumenten elkaar uiteindelijk helpen bij het nemen van een beter afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een behoorlijk beeld van de tevredenheid over een product dankzij de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. De uiteindelijk beslissing blijft natuurlijk aan uzelf waarbij u rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt het product met de hoogste gemiddelde beoordeling het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand oktober 2013 en dan vooral voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

Samsung UE40F8000 LED LCD HD TV (9,8). Let op,dit is wel een buitenlands model.

Samsung HT-FS6200 Home Cinema Set (9,4). Let op,dit is wel een buitenlands model.

Samsung HT-E8200 Sound bar (9,0)

Popcorn Hour A-400 Mediaspeler (8,2)

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorden de volgende camera’s in de afgelopen maand het beste:

Nikon CoolPix S3500 digitale camera (9,2)

Nikon D800 body spiegelreflex (9,2)