CookiesBest Reviewed op Kieskeurig – mei 2014

2 juni 2014 10:21 door Hans Wind

Best Reviewed op Kieskeurig - mei 2014Zoals gebruikelijk kijken we weer naar de best reviewed producten op Kieskeurig. Op de site van Kieskeurig zijn grote aantallen reviews van consumenten te vinden waarin ze producten beoordelen op kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De bezoekers van de Kieskeurig website plaatsen daar hun mening over producten die zij hebben aangeschaft. Door middel van deze reviews kunnen consumenten elkaar uiteindelijk helpen bij het nemen van een beter afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een beeld van de tevredenheid over een product door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. De uiteindelijk beslissing blijft natuurlijk aan uzelf waarbij u rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en gerelateerde producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt het product met de hoogste gemiddelde beoordeling het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand mei 2014 en dan vooral voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

Samsung UE55H8000 Curved HD LED TV (9,2).

Samsung WAM750 Wireless speaker (9,2).

Mede8er MED1000X3D Media speler (8,9).

JVC HD Everio GZ-R15BEU Video camera (8,4)

Samsung Galaxy Tab Pro 12.2 16GB WiFi tablet (9,2)

U kunt natuurlijk ook ons artikel Wat is de beste LED TV nog eens nalezen.

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorden de volgende camera’s in de afgelopen maand het beste:

Nikon CoolPix P600 digitale camera (8,6)

Nikon Df kit 50mm f/1.8G Special edition spiegelreflexcamera (9,5)

Samsung NX300 18-55mm systeemcamera (9,0)