CookiesBest Reviewed op Kieskeurig – februari 2014

10 maart 2014 08:13 door Hans Wind

Best Reviewed op Kieskeurig - februari 2014Elke maand kijken we naar de best reviewed producten op Kieskeurig. Op de site van Kieskeurig zijn grote aantallen reviews van consumenten te vinden waarin ze producten beoordelen op kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De bezoekers van de Kieskeurig website plaatsen daar hun mening over producten die zij hebben aangeschaft. Door middel van deze reviews kunnen consumenten elkaar uiteindelijk helpen bij het nemen van een beter afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een mooi beeld van de tevredenheid over een product door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. De uiteindelijk beslissing blijft natuurlijk aan uzelf waarbij u rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt het product met de hoogste gemiddelde beoordeling het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand februari 2014 en dan vooral voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

Samsung UE50F6500 LED TV (9,2).

Sony BDV-N8100W Home Cinema Set (8,4).

JVC Everio GZ-E305WEU Video camera (8,4)

LG LAP340 Soundplate soundbar (8,5)

Apple iPad Air 16GB WiFi tablet (9,8)

U kunt natuurlijk ook ons artikel Wat is de beste LED TV nog eens nalezen.

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorden de volgende camera’s in de afgelopen maand het beste:

Canon PowerShot SX270 HS digitale camera (9,1)

Samsung Galaxy NX L.E. + 50-200mm + 10″ TAB systeemcamera (9,1)

Canon EOS 700D 18-55 IS STM spiegelreflex (9,4)