CookiesBest Reviewed op Kieskeurig – januari 2014

4 februari 2014 09:17 door Hans Wind

Best Reviewed op Kieskeurig - januari 2014Zoals elke maand kijken we naar de best reviewed producten op Kieskeurig. Op de website van Kieskeurig zijn grote aantallen reviews van consumenten te vinden waarin ze producten beoordelen op kwaliteit en prijs-prestatieverhouding. De bezoekers van de Kieskeurig website plaatsen daar hun mening over producten die zij hebben aangeschaft. Door middel van deze reviews kunnen consumenten elkaar uiteindelijk helpen bij het nemen van een beter afgewogen koopbeslissing.

De beoordelingen op Kieskeurig bieden een mooi beeld van de tevredenheid over een product door de grote aantallen reviews (meer dan 750.000 in totaal) en de kwaliteitseisen waaraan elke review moet voldoen om geplaatst te worden. De uiteindelijk beslissing blijft natuurlijk aan uzelf waarbij u rekening houdt met uw eigen specifieke eisen en budget.

De beoordelingen, die aan HD TV’s en verwante producten gegeven worden, bestaan uit een aantal onderdelen zoals beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, mogelijkheden, gebruiksgemak, vormgeving en degelijkheid.

De eigenaar van het apparaat kan aangeven hoe lang hij of zij het betreffende product al in bezit heeft en vervolgens in een simpel rapportcijfer van 1 tot 10 de beoordelingen geven. Contentspecialisten controleren alle reviews voor plaatsing op onder andere voldoende motivatie, aanwezigheid van groffe taal en mogelijke manipulatie.

Om het stempel ‘Best Reviewed’ te krijgen, moet een product aan bepaalde criteria voldoen:
• In de afgelopen 2 maanden moeten ten minste 4 reviews bij dit product zijn geplaatst.
• Het product moet nog door minimaal 2 winkels op Kieskeurig worden verkocht.
• Het product moet een minimale gemiddelde beoordeling hebben van 8.
• Binnen een productgroep krijgt het product met de hoogste gemiddelde beoordeling het predicaat “Best Reviewed”.

We kijken in dit artikel naar de Kieskeurig “best reviewed” producten in de maand januari 2014 en dan vooral voor zover ze gerelateerd zijn aan HD TV en audio. Hier volgt als het overzicht met tussen haakjes de totaalscore in die maand:

Samsung UE65F8000 LED LCD Ultra HD TV (9,2).

Philips E5 Home Cinema Set (8,7).

JVC Everio GZ-EX315BEU Video camera (8,4)

LG LAP340 Soundplate tablet (8,5)

U kunt natuurlijk ook ons artikel Wat is de beste LED TV nog eens nalezen.

Naast de maandelijkse lijst van producten met het beste review kunt u via de onderstaande links ook volgen wat de doorlopende beoordelingen zijn voor LCD LED en Plasma HDTV’s waarbij ook staat vermeld wat de meest populaire apparaten zijn in die categorie:

LCD LED TV

Plasma TV

Camcorder

En tot slot voor de liefhebbers van digitale fotografie, daar scoorden de volgende camera’s in de afgelopen maand het beste:

Olympus Stylus XZ-10 digitale camera (8,9)

Samsung NX300 18-55mm digitale camera (9,0)

Canon EOS 700D 18-55 IS STM spiegelreflex (9,6)