CookiesBlackmagic Intensity Pro HDTV kaart introductie

1 juni 2007 10:33 door Hans Wind

Blackmagic Intensity Pro HDTV kaart introductieDe Blackmagic Intensity Pro kaart is een nieuwe, relatief goedkope oplossing om HDTV kwaliteit video in de PC of Mac te laden en af te spelen. De nieuwe kaart heeft HDMI, analoge component, NTSC, PAL en S-Video inlees en afspeel functionaliteit.

De Blackmagic Intensity Pro werd op de recent gehouden NAB 2007 show gedemonstreerd waar hij verschillende onderscheidingen in de wacht sleepte.

Volgens Blackmagic is de Intensity Pro de eerste kaart die zowel een HDMI in/uitgang heeft als analoog component, NTSC, PAL en S-Video en analoge audio opname en afspeel mogelijkheden. Met de kaart kunnen gebruikers direct inlezen vanaf hun HD camera sensor waarbij de video compressie chip wordt overgeslagen, waardoor hoge kwaliteit ongecomprimeerde video kan worden ingelezen. Dat biedt natuurlijk veel interessante mogelijkheden.

De Blackmagic Intensity Pro kan op elke HDTV of video projector worden aangesloten als een ‘editing-monitor”. De huidige generatie computer hebben vaak onvoldoende verwerkingssnelheid om dergelijke functies te bieden.

Blackmagic Intensity Pro kabel“We denken dat de combinatie van HDMI en analoog op een enkele PCI Express kaart voor een redelijke prijs van 349 dollar de wereld voor duizenden videomakers zal veranderen,” zei Grant Petty, de CEO van Blackmagic Design Inc. “Intensity Pro’s nieuwe analoge compatibiliteit, in combinatie met HD bewerkingsmogelijkheden, geeft videomakers nu de optie om in SD of HD te werken, terwijl ze de compatibiliteit behouden met hun archief video materiaal.”

On-Air 2.0 Software voor Real Time Video Mixen

De Intensity Pro kaart komt met de populaire On-Air software om real time video mixing mogelijk te maken. On-Air biedt klanten de mogelijkheid om twee Intensity of Intensity Pro kaarten in hun computer te zetten en zo twee ingangen te mixen.

De Blackmagic Intensity Pro schakelt automatisch tussen 1080 HD, 720 HD, NTSC en PAL video standaarden. De Intensity Pro is volledig compatibel met Adobe Premiere Pro™, Apple Final Cut Pro™, Adobe After Effects™, Adobe Photoshop™ en elk software die op DirectShow™ of QuickTime™ is gebasseerd op Windows en Mac OS X platforms.

Blackmagic Intensity Pro specificaties

• HDMI video en audio in/uit.
• Analoog in/uit in component, NTSC, PAL en S-Video.
• Analoge Stereo audio in/uit.
• Opname en afspelen van DV, HDV, Online JPEG en ongecomprimeerde video.
• Kan als edit-monitor worden ingezet op televisie en video projectors.
• HDMI en Component schakelt tussen HD en SD.
• Real time effects ondersteund in Apple Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro.
• Live production editing met Blackmagic On-Air mixing software met twee cameras.
• Video opname en afspelen met de Blackmagic Media Express utility.
• PCI Express 1 lane voor compatibiliteit met 1, 4, 8 and 16 lane PCI express slots.
• Compatibel met zowel Windows als Mac OS X
• Komt met extern verbindingskabel met RCA-aansluitingen voor analoge video en audio.

Beschikbaarheid en prijs van de Blackmagic Intensity Pro

In de VS is de Intensity Pro op voorraad voor een adviesprijs van 349 dollar. Wanneer u de analoge aansluitingen niet nodig heeft is de Blackmagic Intensity, met uitsluitend HDMI aansluitingen een interessante optie voor 249 dollar.