CookiesBlockbuster kiest Blu-ray voor 1700 filialen

18 juni 2007 10:06 door Hans Wind

Blockbuster kiest Blu-ray voor 1700 filialenWat moeten we nu kiezen als HD video medium, Blu-ray of HD DVD? Dagelijks krijgen we die vraag en de discussie over dat onderwerp lijkt zich eindeloos voort te slepen. Video verhuur bedrijven kunnen zich, met beperkte winkelruimte, echter niet permitteren om een dubbele collectie films in verhuur te nemen en moeten vaak dus simpelweg kiezen. Het zijn trouwens ook diezelfde verhuurbedrijven die een perfect inzicht hebben in de klantenvoorkeur. Blockbuster in de VS heeft de keuze inmiddels gemaakt voor 1.700 filialen, het wordt Blu-ray.

Het bedrijf zal zowel Blu-ray als HD DVD titels blijven aanbieden via haar website en zal ook beide formaten blijven verhuren in de 250 winkels die nu al beide HD formaten in voorraad hebben.

“We willen de vraag van onze klanten volgen en gebaseerd op de trends die we nu zien, breiden we onze Blu-ray collectie uit. Dit om zeker te stellen dat onze filialen de juiste soort producten in huis hebben,” zei Matthew Smith van Blockbuster. “terwijl het nog steeds te vroeg is om te zeggen welk formaat de industrie standaard zal worden zullen we de verhuur statistieken van onze winkels en website nauwkeurig blijven volgen, zodat we onze voorraad kunnen aanpassen om zeker te stellen dat we voor onze klanten films in het gewenste formaat kunnen aanbieden”

Toen Blu-ray en HD DVD in 2006 in de markt werden gezet, begon Blockbuster met het aanbieden van beide formaten, als die tenminste beschikbaar waren, via haar website. Het bedrijf bood ook beide formaten aan in 250 filialen vanaf november 2006. Omdat Blu-Ray titels aanzienlijk sneller liepen dan HD DVD heeft Blockbuster besloten om het aantal Blu-ray filialen drastisch uit te breiden.