CookiesBlu-ray Disc boven 1 miljoen in Europa

4 december 2007 17:33 door Hans Wind

Blu-ray Disc boven 1 miljoen in EuropaDe meerderheid van de Europese consumenten kiest voor Blu-ray Disc als het om voorbespeelde high-definition films en games gaat. Media Control Gfk International becijferde dat Blu-ray Disc in Europa onlangs door de grens van 1 miljoen voorbespeelde schijfjes is geschoten.

Blu-ray Disc scoort daarmee 73% van het aantal High Definition-films dat door de Europese consument is gekocht. Sinds de lancering van de Playstation 3 in maart zijn er bovendien 20 miljoen games op Blu-ray Disc verkocht.

In Nederland is ruim 80% van de verkochte high-definition films op Blu-ray Disc format. Blu-ray Disc wordt gesteund door een meerderheid van de consumentenelektronicabedrijven, muziekindustrie, filmstudio’s en filmdistributiebedrijven, computerindustrie en producenten van games.

Sinds afgelopen zomer verschenen in snel tempo de grootste bioscoophits van dit jaar op Blu-ray Disc, waaronder Spider-Man 3, Die Hard 4.0, Pirates Of The Caribbean: At Worlds End en Harry Potter and the Order of the Phoenix

‘In Europa hebben consumenten duidelijk vertrouwen in Blu-ray Disc,’ stelt Frank Simonis, voorzitter van de Blu-ray Disc Association Europe . ‘De snelheid waarmee dit gebeurt, overtreft de verwachtingen. Destijds duurde het 11 maanden voordat de DVD door de grens van 1 miljoen schoot. Blu-ray Disc presteert dat in slechts 7 maanden.’

Sinds vrijdag 30 november wordt er een Blu-ray Disc Promotietour in de Benelux gehouden. Het winkelend publiek kan tijdens de Promotietour kennismaken met de ultieme high definition-ervaring. In grote winkelcentra zien voorbijgangers zelf hoe zij met Blu-ray Disc méér uit hun HDTV halen. Want met Blu-ray Disc kunnen zij thuis genieten van de grootste filmhits, games en muziek in de allerbeste kwaliteit.

De Blu-ray Disc Promotietour doet deze maand de volgende Nederlandse steden aan:
• Nijmegen, winkelcentrum Dukenburg op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december
• Hoofddorp, winkelcentrum De Vier Meren op vrijdag 7 december en zaterdag 8 december
• Den Bosch, winkelcentrum Helfheuvelpassage op vrijdag 14 december en zaterdag 15 december
• Hellevoetsluis, winkelcentrum Struytse Hoeck op vrijdag 21 december en zaterdag 22 december

Bron: Stichting Blu-ray Promotie Benelux