CookiesBook of Spells Wonderbook voor PS3

14 november 2012 12:58 door Hans Wind

Book of Spells Wonderbook voor PS3Sony Computer Entertainment lanceert vandaag Wonderbook: Book of Spells, een samenwerking tussen SCE London Studio en J.K. Rowling. Wonderbook: Book of Spells is de eerste titel die gebruik maakt van Wonderbook, het virtuele “boek” voor PlayStation 3.

Door middel van zogenaamde Augmented Reality verandert de wereld om je heen en ervaar je een geheel nieuwe manier van lezen. Dit is ook het eerste resultaat van Sony’s samenwerking met Pottermore, J.K. Rowlings unieke website die opwindende online extra’s biedt bij het lezen van haar ongelofelijk succesvolle Harry Potter boeken.

De teksten van J.K. Rowling komen tot leven als je Wonderbook: Book of Spells leest. Lees over de geheimen van de tovenaarswereld en leer de kunst van het spreuken gebruiken, net als de leerlingen van Zweinstein. Je kunt spreuken gebruiken met je PlayStation Move-bewegingscontroller, die verandert in je eigen toverstok.

‘Een Dreuzel kan niet dichter bij een echt spreukenboek komen dan in Wonderbook: Book of Spells. Het was heerlijk om samen te werken met het creatieve team van Sony, om mijn spreuken en hun geschiedenis tot leven te brengen. Dit is een heel bijzonder apparaat dat voor een unieke leeservaring zorgt.’ Aldus J.K. Rowling.

Andrew House, president-directeur van SCE voegt daaraan toe: ‘De samenwerking tussen J.K. Rowling en Sony, in het bijzonder met Sony Computer Entertainment, is iets waar ik persoonlijk heel blij mee ben. We hebben een van de grootste merken op het gebied van entertainment samengebracht met de meest succesvolle kinderboekenserie uit de geschiedenis. We geloven dat Wonderbook: Book of Spells een revolutie betekent als het gaat om het vertellen van verhalen. We vinden het dan ook geweldig dat de technologie van PlayStation een nieuw deel van de wereld van Harry Potter op een opwindende manier tot leven kan brengen.’

Wonderbook: Book of Spells is de eerste titel voor Wonderbook. Book of Spells is meer dan tweehonderd jaar geleden geschreven door Miranda Wiggelaar. Het is te vinden op de Verboden Afdeling van de bibliotheek van Zweinstein. Dit lesboek voor gevorderde leerlingen helpt je op weg om een ervaren heks of tovenaar te worden.

Wonderbook: Book of Spells biedt leerlingen een veilige omgeving waarin ze kunnen lezen, ontdekken en leren. Hier kun je de bekende geliefde spreuken oefenen, zoals Incendio, Wingardium Leviosa en Expelliarmus, maar je kunt ook ondeugende briefjes ontdekken, en spreuken die vroeger door leerlingen van Zweinstein in de marges zijn gekrabbeld. Naast grappige feitjes en anekdotes over de spreuken heeft J.K. Rowling ook een serie raadsels geschreven die je helpen om een geslaagde heks of tovenaar te worden. Ze dagen je uit om verder te gaan in het boek en nieuwe verhalen te ontdekken aan het eind van ieder hoofdstuk, als beloning voor je uitstekende spreukgebruik.

Book of Spells eigenschappen

• Platform: PlayStation 3 (PlayStation Move controller + PlayStation Eye vereist)

• Ontwikkelaar: London Studios

• Genre: Kinderen 7+

• Aantal spelers: 1

Book of Spells prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs is 79,99 euro (inclusief PlayStation Move controller + PlayStation Eye). Beschikbaarheis vanaf vandaag, 14 november 2012.

Bron: Sony