CookiesBose SoundLink wireless mobile speaker review

28 september 2011 11:54 door Hans Wind

Bose SoundLink wireless mobile speaker reviewDe Bose SoundLink wireless mobile speaker is een draagbare luidspreker die draadloos kan worden verbonden met ieder Bluetooth-apparaat. We zien steeds meer consumenten films en muziek afspelen op een tablet waarbij het beeld bijna HD TV kwaliteit is maar het geluid sterk achterblijft. Met de nieuwe Soundlink kan iedereen muziek van bijvoorbeeld een smartphone of tablet afspelen met veel betere geluidskwaliteit op deze mobiele luidspreker. We hebben de nieuwe Soundlink zelf aan een review kunnen onderwerpen en waren onder de indruk van het geluid dat deze draagbare luidspreker kan produceren.

Technici van Bose wilden iets doen dat nog niet eerder is gedaan: geluid met een volledig bereik reproduceren in een kleine, draagbare behuizing. De geluidsimpact van de SoundLink is wat ons betreft indrukwekkend, gezien zijn grootte.
Bose SoundLink kleurenVier neodymium-luidsprekers met een zeer ondiep profiel zorgen voor heldere hoge- en middenfrequenties. De nieuwe dubbele en tegenover elkaar geplaatste passieve radiatoren, zijn ontworpen in een gepatenteerde wafelvorm en zorgen voor rijke, diepe, lage tonen. Doordat de radiatoren op tegenovergestelde wijze geplaatst zijn, wordt vibratie opgeheven en komt deze energie ten goede aan de akoestiek. Het geluidspakket van de speaker is aangevuld met geavanceerde elektronica zoals Bose’s digitale signaalverwerking. Deze techniek zorgt ervoor dat alle details in de muziek op ieder volume goed te horen zijn.

Mobiliteit van de Soundlink

Het leveren van beter kwaliteitsgeluid was niet genoeg, de SoundLink moest aan andere strenge criteria voldoen om de ontwerpdoelen te bereiken. Doordat hij minder dan vijf centimeter dik is en niet groter dan een gemiddeld boek, past de SoundLink gemakkelijk in een tas, rugzak of koffer. Wanneer je de hoes openklapt fungeert hij als standaard en is het systeem klaar voor gebruik. Als je hem dichtklapt, wordt de SoundLink uitgeschakeld en zorgt de hoes voor bescherming. De oplaadbare lithium-ion accu gaat minimaal drie uur mee op maximaal volume en levert meer dan acht uur luisterplezier bij gebruikelijke geluidsniveaus. Dit maakt de SoundLink prima geschikt voor een dagje op het strand, in het park, thuis, of op kantoor.

Duurzaamheid

De SoundLink-speaker moet zo vaak mogelijk en op zoveel mogelijk plekken gebruikt kunnen worden. De speaker gaat volgens Bose langer mee dan andere producten in zijn soort en is getest in laboratoria van Bose tegen de invloeden van zout, mist, zand, wind en vocht. De speaker is afgewerkt met speciaal automotive chroom, een duurzaam materiaal wat bestand is tegen extreme omstandigheden. De SoundLink speaker kan tegen een stootje.

Bluetooth

De SoundLink is uitgerust met Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) en een krachtige antenne voor een betrouwbare draadloze audio-verbinding. Verder slaat de SoundLink de zes meest recent gebruikte Bluetooth-apparaten op, waardoor je apparaten niet steeds opnieuw hoeft te koppelen. Ook kan muziek gestreamd worden terwijl je sms’t, e-mailt of surft op internet.

In de praktijk bleek het koppelen van de Soundlink aan iPhone, iPad en Galaxy Tab een fluitje van een cent.

AUX

De Soundlink beschikt ook over een AUX ingang waarmee bedraad andere geluidsbronnen kunnen worden aangesloten. Dat kan eenvoudig met behulp van de meegeleverde kabel.

In de doos

In de doos troffen we de volgende zaken aan:
• De Soundlink luidspreker
• De stroomadapter met NL en UK stekker meegeleverd
• Een 3,5 mm stereokabel
• De handleiding met 25 bladzijden Nederlandse tekst

Specificaties SoundLink wireless mobile speaker

• Voeding ingang: 100-240 V wisselstroom, 50/60 Hz, 600mA
• Voeding uitgang: 17 V gelijkstroom, max 1A
• Afmetingen (HxBxD): 13,0 x 24,4 x 4,8 cm
• Gewicht: 1,3 kg

Bose SoundLink wireless mobile speaker review conclusie

We kunnen de Bose SoundLink wireless mobile speaker, ondanks de stevige prijs, van harte aanbevelen. De degelijkheid in combinate met mobiliteit en een uitstekende geluidskwaliteit, voor een luidspreker in dit formaat, hebben ons aangenaam verrast. Daarnaast is de Soundlink in staat om een zeer behoorlijk volume te produceren met behoud van zijn goede geluidskwaliteit.

Bose SoundLink wireless mobile speaker prijs en beschikbaarheid

De SoundLink wordt geleverd in een standaard afwerking en een donkergrijze Cordura nylon hoes voor een consumentenadviesprijs van € 299, of in het LX-model, met een luxe afwerking en een donkerbruine leren hoes voor een consumenten adviesprijs van € 349.

Hoezen voor de SoundLink zijn ook los verkrijgbaar in rood of paars nylon, of bordeauxrood of bruin leer, voor respectievelijk een consumentenadviesprijs van € 29,95 en € 49,95.

 
Bose SoundLink wireless (Nylon) prijs vergelijking
 
 
 
Bose SoundLink wireless (leer) prijs vergelijking