CookiesBroadcom HD chip voor mobiele media spelers

2 oktober 2007 11:02 door Hans Wind

Broadcom HD chip voor mobiele media spelersBroadcom heeft een nieuwe video processor chip ontwikkeld waarmee HDTV kwaliteit haalbaar wordt voor het opnemen en afspelen van video telefoons en mobiele media spelers.

De Broadcom® VideoCore® III multimedia processor kan ook nog dienen als 12 megapixel digitale camera en levert krachtige 3D grafische functies bij laag energiegebruik voor spelbesturing.

HD video, 3D spellen en hoge definitie 12 megapixel foto’s kunnen op volledig formaat worden weergegeven op een HD TV of monitor dankzij de HDMI aansluiting.

De nieuwe VideoCore III technologie zal een enorme sprong kunnen betekenen in de ontwikkeling van mobiele toepassingen op het gebied van audio, HD video, fotografie, navigatie en spelletjes en dat alles met dezelfde batterijduur als de huidige draagbare apparaten.

De Broadcom BCM2727 mobiele multimedia processor is volgens Broadcom de eerste in de industrie die een mobiele telefoon in een HD camcorder kan veranderen met 720p HDTV kwaliteit en H.264 compressie bij een laag energieverbruik.

Naar onze mening een doorbraak in mobiele video techniek.