CookiesCaiway start ook met CI+ CAM ondersteuning

15 oktober 2009 15:00 door Hans Wind

Caiway start ook met CI+ CAM ondersteuningVandaag, 15 oktober 2009, lanceert Caiway de CI+ CAM. Deze Conditional Access Module ofwel CAM maakt het mogelijk om de smartcard direct in een geschikte HDTV met ingebouwde digitale TV ontvanger te gebruiken. Voor HD TV is uiteraard een ingebouwde HD ontvanger noodzakelijk. Veel moderne televisies zijn geschikt voor CI+ (Common Interface Plus). Het voordeel is dat geen separate ontvanger met extra afstandbediening meer nodig is waardoor HDTV kijken veel eenvoudiger wordt.

Ziggo ondersteunde al eerder de CI+ standaard en nu is daar dus in Nederland een tweede kabelbedrijf bijgekomen.

Tot voor kort was er bij digitale kabeltelevisie meestal een losse digitale TV ontvanger nodig. Later kwamen er televisies die een ingebouwde ontvanger hadden maar waarbij je met de smartcard van Caiway (nodig voor aanvullende pakketten en het onlangs geïntroduceerde Pay per Event) nog niets kon.

Nu zijn er toestellen waarbij die smartcard wel te gebruiken is, met behulp van een zogenaamde CI+ CAM. Door het gebruik van een CI+ CAM wordt het mogelijk om een ‘standaard’ TV te gebruiken, zolang deze maar geschikt is voor DVB-C en CI+.

De CI+ CAM (excl. smartcard) is voor € 49,- te verkrijgen in onder andere de Caiway Shop. Meer informatie over de CI+ CAM en de geschikte televisietoestellen staat op www.caiway.nl.

Net als Ziggo heeft ook Caiway een lijst met ondersteunde toestellen die u kunt vinden op de Caiway website (PDF formaat)

Bron: Caiway