CookiesCaiway komt met HDTV kanalen van Nederland 1, 2 en 3

3 juli 2009 08:53 door Hans Wind

Caiway komt met HDTV kanalen van Nederland 1, 2 en 3Ook Caiway start op 4 juli 2009 met doorgifte van de HDTV-kanalen van Nederland 1, 2 en 3. Abonnees van Caiway kunnen de drie publieke HD-kanalen vanaf 4 juli zonder meerkosten bekijken in het Basic pakket op voorkeuze 401, 402 en 403.

In eerste instantie zendt de publieke omroep een beperkt aantal programma’s in HD-kwaliteit uit en worden de overige programma’s “opgewaardeerd”. Vervolgens zal het aandeel origineel in HD geproduceerde programma’s stapsgewijs toenemen.

De Tour de France (NOS) vormt de aftrap voor regulier aanbod van HDTV in Nederland. De NOS zal drie weken lang alle live verslaggeving van de tour-etappes in HD-kwaliteit verzorgen.

Over Caiway
Caiway is kabelexploitant in de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Schiedam, Maassluis, Aalsmeer, Uithoorn, IJsselstein, Lopik (kern Benschop), Halderberge (kern Oudenbosch), Den Haag (wijk Wateringse Veld) en Utrechtse Heuvelrug (kern Doorn). Hiernaast biedt Caiway ook digitale radio en televisie in Loenen, Hilvarenbeek en Gouda en omgeving. Caiway bedient ruim 148.000 radio- en televisieabonnees met daarbij circa 73.000 kabelinternetklanten en zo’n 26.000 telefoonaansluitingen.

Bron: Caiway