CookiesCaiway en Rekam volledig digitaal op 101010

5 oktober 2009 10:39 door Hans Wind

Caiway en Rekam volledig digitaal op 101010Op de bij digitaal ogende datum 101010 of wel 10 oktober 2010 zal Caiway stoppen met het doorgeven van analoge televisie via de kabel. Als een van de argumenten voor deze besliising voort het bedrijf aan dat nu al meer dan 85% van de klanten digitale televisie kijk.

De capaciteit die met deze stap vrijkomt wordt onder meer gebruikt om nieuwe HD TV-programma’s en andere digitale diensten aan te bieden. Ook Rekam, de kabelexploitant in Midden-Holland waar Caiway al langer mee samenwerkt, stopt op die datum met analoge distributie. In een grote campagne zullen de kabelaars de overgang voor de klanten zo gemakkelijk mogelijk maken.

Aart Verbree, algemeen directeur van Caiway: “We willen al onze klanten meer laten genieten van de vele mogelijkheden die digitalisering biedt. Bijna alle nu verkochte televisies zijn geschikt voor HD. Daar is extra capaciteit voor nodig, die we in fases zullen vrijmaken. Analoge programma’s nemen veel ruimte in op de kabel. Vanaf 10 oktober 2010 worden we daarom helemaal digitaal.” Bij de radio verandert er voorlopig echter niets: de analoge FM-band blijft op de kabel gewoon in gebruik.

Door middel van een publiekscampagne zullen Caiway en Rekam de klanten zorgvuldig begeleiden bij de overgang naar volledige digitalisering. Hoewel de klanten in ruime meerderheid digitaal kijken, zijn er vooral voor extra aansluitingen in huis nog analoge toestellen in gebruik. Ook in 2005, toen Caiway standaard digitale televisie ging leveren, heeft het bedrijf het de klanten zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Ook Rekam heeft al haar abonnees van Rekam in 2007 een digitale ontvanger aangeboden. Sinds die acties wordt nog maar een beperkt aantal programma’s in analoge vorm doorgegeven ten behoeve van extra tv-toestellen in huis. Toen is al genoemd dat Caiway eens zou stoppen met analoge doorgifte. De ‘digitale’ datum 101010 staat nu vast.

Bron: Caiway