CookiesCanaldigitaal kiest voor OpenTV

9 september 2007 12:01 door Hans Wind

Canaldigitaal kiest voor OpenTVOpenTV Corp. (Nasdaq GM: OPTV), een zeer grote internationale leverancier van geavanceerde digitale televisie en crossplatform interactieve diensten, heeft bekend gemaakt dat Canaldigitaal Nederland heeft gekozen voor OpenTV Core2 en OpenTV PVR2 voor de aansturing van haar HD en HD-PVR aanbiedingen.

“Deze inzet is nog een aanwijzing van de kracht van OpenTV’s dienstenaanbod voor HD en HD-PVR”, zei Michael Ivanchenko, SVP Sales, OpenTV. “De beslissing van Canaldigitaal, samen met ons recente succes bij Casema en onze lange betrekking met UPC, positioneert OpenTV als de feitelijke standaard voor digitale tv-oplossingen in Nederland”.

Volgens het persbericht van OpenTV is Canaldigitaal Nederland de enige aanbieder van DTH-diensten (Direct-To-Home) in Nederland en het noorden van Belgi├ź met meer dan 700.000 abonnees tot op heden, een aantal dat jaarlijks met 100.000 toeneemt.

Over OpenTV
OpenTV is een belangrijke leverancier van oplossingen voor het leveren van geavanceerde digitale televisie en crossplatform interactieve diensten ter wereld. De software van het bedrijf is al geïntegreerd in meer dan 92 miljoen digitale set-top boxes en televisies over de hele wereld. De software ondersteunt programmagidsen, video-on-demand, personal video recording, enhanced television, interactief winkelen, interactieve en adresseerbare reclame, games en een groot assortiment toepassingen voor consumentenzorg en communicatie.

Bron: OpenTV

Casema koos al eerder voor OpenTV. Meer daar over kunt u lezen in ons artikel Casema kiest OpenTV voor interactieve HDTV.