CookiesCanalDigitaal komt met nieuwe HDTV themakanalen

5 maart 2008 13:37 door Hans Wind

CanalDigitaal komt met nieuwe HDTV themakanalenCanalDigitaal komt in de maand april met een compleet HDTV zenderpakket via de ASTRA satelliet.

Klanten van CanalDigitaal kunnen vanaf volgende maand drie nieuwe HDTV themakanalen ontvangen. Deze zenders komen naast de al beschikbare HDTV zenders op het ASTRA Satellietsysteem waar CanalDigitaal gebruik van maakt.

Nieuw in het HDTV aanbod via de satelliet zijn in ieder geval de documentaire zenders National Geographic HD en Discovery HD. Met nog diverse zenders zoals BravaHDTV worden afrondende gesprekken gehouden.

Naast deze kanalen zijn de Engelstalige HDTV kanalen BBC-HD en LuxeTV en het Duitstalige HDTV kanaal AnixeHD ook te ontvangen via één van de Astra satellieten. CanalDigitaal verwacht dit jaar nog meer HDTV kanalen beschikbaar te kunnen maken via de satelliet.

De HDTV zenders zijn de eerste maand gratis te ontvangen voor alle klanten van CanalDigitaal. Daarna is het HDTV-pakket beschikbaar voor EUR 9,95 per maand. Abonnees op het HDTV-pakket ontvangen gratis alle zenders uit het Thema-pakket. Het Thema-pakket bevat de volgende zenders: Geschiedenis, ConsumentenTV, HollandDoc, HumorTV, Nederland4 carrousel, Discovery Science, Discovery Travel & Living, National Geographic Wild, Playboy TV en MGM Moviechannel.

Over CanalDigitaal
Samen met haar zusterbedrijf TV Vlaanderen vormt CanalDigitaal de grootste aanbieder van digitale televisie in de Benelux, met meer dan 825.000 huishoudens, die geabonneerd zijn op het meest uitgebreide zenderaanbod. CanalDigitaal en TV Vlaanderen zenden uit via het ASTRA Satellietsysteem en bieden hun klanten directe toegang tot alle Nederlandse en Vlaamse publieke en commerciéle omroepen, premium sport- en filmkanalen en thematische zenders. Daarnaast is er een breed aanbod aan internationale kanalen (ruim 200) vrij via ASTRA beschikbaar.

Bron: Canal Digitaal B.V.