CookiesCanalDigitaal weer terug naar Ned1 HD

9 december 2009 08:53 door Hans Wind

CanalDigitaal weer terug naar Ned1 HDOp dit moment geeft CanalDigitaal nog maar één van de publieke omroep HD zenders door en dat is Nederland 3 HD. Daar is voor gekozen omdat op Nederland 3 de wedstrijden uit de Champions League voetbal worden uitgezonden.

Vandaag, 9 december zijn de voorrondes van de Champions League voorbij en CanalDigitaal schakelt dan weer tijdelijk terug naar Nederland 1 als HD-zender. Daardoor wordt het mogelijk om tijdens de feestdagen de winterprogrammering van de publieke omroepen te bekijken die worden uitgezonden in HDTV kwaliteit.

Medio februari begint de Champions League weer. CanalDigitaal zal dan weer schakelen van Nederland 1 in HD naar de uitzendingen van Nederland 3 in HD. Zo ziet u volgens CanalDigitaal het meest prominente aanbod van de publieke omroepen in een bepaalde periode in de beste beeldkwaliteit.

Bron: CanalDigitaal

N.B. Dergelijke schakelingen zijn niet altijd bevordelijk voor de duidelijkheid en het zou natuurlijk beter zijn wanneer CanalDigitaal Ned1, Ned2 en Ned3 in HD TV kwaliteit zou doorgeven.