CookiesCanon EOS 50D digitale spiegelreflex met HDMI

26 augustus 2008 09:35 door Hans Wind

Canon EOS 50D digitale spiegelreflex met HDMICanon vergroot vandaag haar EOS assortiment met een krachtige, nieuwe digitale SLR: de EOS 50D. Met een 15,1 Megapixel CMOS sensor, 6,3 beelden per seconde en de nieuwste Canon DIGIC 4 beeldprocessor zorgt de EOS 50D voor een ongeévenaarde snelheid en resolutie voor een prijs die uniek is in de huidige markt.

Een nieuw ontworpen 15,1 Megapixel CMOS sensor zorgt voor uiterst gedetailleerde opnamen met zeer lage beeldruis ”“ ideaal voor grootformaat reproductie en voor creatieve beelduitsneden. Nieuwe productieprocessen plus opnieuw ontworpen lichtdiodes en microlenzen vergroten het vermogen van de sensor om het binnenvallende licht te vangen ”“ zodat meer pixels op de CMOS sensor konden worden geplaatst zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Deze aanpassingen verhogen de High ISO prestaties en reduceren de beeldruis. Bij weinig omgevingslicht kan nu worden gefotografeerd met ISO waarden van 3200 en deze waarde is verder uit te breiden tot een uiterst gevoelige 12800.

Canon 50D achterkantHet EOS Integrated Cleaning System ”“ met de verbeterde zelfreinigende sensorunit met een nieuwe fluor coating ”“ zorgt voor extra bescherming van de beeldkwaliteit door vorming van ongewenste stofdeeltjes bij de sensor te reduceren, stofdeeltjes af te stoten en ze te verwijderen. Hardnekkige stofdeeltjes kunnen na de opnamesessie van het beeld worden verwijderd met Dust Delete Data en de meegeleverde Canon Digital Photo Professional software.

Canon EOS 50D met razendsnelle prestaties
De nieuwe Canon DIGIC 4 processor is snel genoeg om te fotograferen met maximaal 6,3 beelden per seconden tot reeksen van 90 JPEG’s op een UDMA kaart. In combinatie met het Canon wide area AF-systeem, dat met 9 afzonderlijke ‘cross type’ sensors de scherpstelling vergrendelt op onderwerpen, zijn fraaie actiereeksen vast te leggen ”“ zelfs bij weinig omgevingslicht. Dit maakt de EOS 50D zeer geschikt voor sport- en natuurfotografie.

DIGIC 4 werkt samen met de CMOS sensor om 14-bits beeldverwerking te realiseren voor een vloeiender gradatie en natuurlijke kleuren. Plus uiterst korte starttijden en bijna onmiddellijke weergave na het maken van een foto.

Alles zien
Een nieuw 3,0″ Clear View VGA LCD-scherm biedt een weergave met extra grote kijkhoek plus voldoende helderheid voor nauwkeurige controle van de scherpstelling tijdens weergave. Door over te schakelen naar de Live View mode ”“ waarbij het beeld real-time op het LCD wordt getoond ”“ kunnen fotografen ook gemakkelijk onder ongewone hoeken fotograferen of vanaf een aangesloten PC opnamen op afstand maken. Live mode biedt drie manieren van AF: Quick AF, Live AF en het nieuwe Gezichtsdetectie Live AF, dat de scherpstelling optimaliseert op basis van gezichten die binnen het beeld zijn gedetecteerd ”“ voor snelle, spontane portretfotografie.

Bedieningsgemak
Het gerenommeerde, intuïtieve EOS menusysteem heeft een nieuwe Quick Control scherm voor directe toegang tot de instellingen die het meest worden gewijzigd. Een nieuwe Creative Auto mode zorgt voor automatische scherpstelling en belichting ”“ met nog steeds creatieve routes naar instellingen als achtergrondonscherpte.

“Voor gevorderde amateur- en semi-beroepsfotografen ”“ of professionals die op zoek zijn naar een krachtige reservecamera ”“ is de EOS 50D de camera,” zegt Mogens Jensen, Hoofd van Canon Consumer Imaging Europe. “Geen andere camera binnen dit prijsvenster biedt een vergelijkbare combinatie van snelheid en beeldkwaliteit.”

Canon 50D Kenmerken
• 15,1 Megapixel APS-C CMOS sensor
• 6,3 bps continu-opnamen, max. reeks van 90 JPEG’s met UDMA kaart
• DIGIC 4 processor
• ISO 100-3200, uitbreidbaar tot 12800
• 9-punts wide area AF
• 3,0″ Clear View VGA LCD-scherm met Live View mode & Gezichtsdetectie Live AF
• Body van magnesiumlegering met water-/stofbestendige afdichtingen
• EOS Integrated Cleaning System
• HDMI aansluiting voor hoge kwaliteit weergave op een HDTV
• Volledig compatibel met het assortiment Canon EF en EF-S objectieven en EX-serie Speedlites

De adviesprijs van de EOS 50D body is € 1399,-. De EOS 50D is te verkrijgen in 6 verschillende kits met objectieven en flitser en beschikbaar vanaf eind september 2008.

Bron: Canon


Canon 50D prijs vergelijking