CookiesCanon EOS C100 Mark II professionele videocamera

22 oktober 2014 09:37 door Hans Wind

Canon EOS C100 Mark IIDe Canon EOS C100 Mark II is de opvolger van de bekende EOS C100 en komt met verbeterde beeldkwaliteit, meer creatieve flexibiliteit en de mogelijkheid opnamen draadloos te delen.

De Mark II versie is uitgerust met technologie die ook wordt aangetroffen in het Canon-vlaggenschip EOS C500 en daarmee beschikt de EOS C100 Mark II over een krachtige imaging engine. Een Canon Super 35mm 8,3 Megapixel CMOS-sensor zorgt samen met de DIGIC DV 4 processor voor optimale resultaten. Het uitgebreide ISO-bereik van 320 tot 102.400 maakt de camera ook geschikt voor opnamen in situaties met uitzonderlijk weinig licht. De camera heeft daarnaast ook een nieuw systeem voor beeldverwerking dat door vermindering van moiré en aliasing de prestaties verhoogt.

De Canon EOS C100 Mark II is standaard uitgevoerd met Canon’s Dual Pixel CMOS AF-technologie om gemakkelijk en snel scherp te stellen en eenvoudig om te schakelen bij meerdere onderwerpen in een shot. Canon’s Face Detection AF-technologie wordt eveneens ondersteund en biedt aanvullende creatieve controle door het automatisch detecteren en volgen van gezichten.

De EOS C100 Mark II heeft twee opnameformaten om aan te sluiten bij de behoeften van verschillende producties. Dual Format-registratie stelt gebruikers in staat gelijktijdig Full HD-beeldmateriaal vast te leggen in zowel MP4 (maximaal 35 Mbps) als AVCHD (maximaal 28Mbps) varianten en dat met frame rates tot 60P. Voor maximale flexibiliteit bij workflows en voor eenvoudig delen van opnamen, beschikken gebruikers ook over de optie om HD en SD-beeldmateriaal vast te leggen op afzonderlijke SD-geheugenkaarten. Deze opties vergroten de creatieve mogelijkheden die de EOS Canon C100 Mark II biedt en maken het mogelijk om bijvoorbeeld actiemomenten in fast en slow motion vast te leggen.

De geïntegreerde Wi-Fi-connectiviteit – een primeur in de Cinema EOS-serie – maakt dat het delen van beeldmateriaal vanaf de camera nu gemakkelijker gaat dan ooit. Bestanden zijn eenvoudig via FTP te delen. In situaties waar een snelle levering van beeldmateriaal nodig is, zoals nieuwsreportages of berichtgeving over gebeurtenissen, stelt Dual Format beeldregistratie gebruikers in staat lage resolutie SD-bestanden snel te delen vanaf de camera zelf, terwijl de zekerheid van een HD-kopie gewaarborgd blijft.

Dankzij het robuuste, compacte ontwerp is de Canon EOS C100 Mark II geschikt voor een groot aantal uiteenlopende toepassingen, vooral in opnamesituaties met slechts één camera. Met de op een browser gebaseerde camerabediening via ingebouwd Wi-Fi en de ondersteuning van Canon’s multifunctionele RC-V100 afstandsbediening is het mogelijk de camera op te stellen op plaatsen die vroeger niet zouden worden overwogen en beschikken crews nu over volledige creatieve controle – zelfs in lastige of nagenoeg ontoegankelijke situaties.

Het scherm van de EOS C100 Mark II is opnieuw ontworpen en kantelt nu opzij naar buiten om meer controle te bieden, zodat gebruikers de compositie kunnen kiezen terwijl ze zich voor de camera bevinden. Een nieuw OLED-display zorgt voor meer contrast, meer levensechte kleuren en kortere responstijden, zelfs in een omgeving met veel licht. De camera is ook uitgerust met een verbeterde uitrek- en kantelbare elektronische zoeker (EVF) en heeft een grotere oogschelp voor meer flexibiliteit en nauwkeurigheid tijdens het filmen. De professionele audiofuncties zijn afgestemd op de microfoon in de handle unit, terwijl een nieuwe, ingebouwde microfoon in de behuizing van de camera is geplaatst, zodat het geluid ook altijd met de kleinst mogelijke cameraconfiguratie kan worden vastgelegd.

Omdat de EOS C100 Mark II deel uitmaakt van het EOS system, is deze camera direct compatibel met – en geoptimaliseerd voor – Canon’s assortiment verwisselbare EF-lenzen en 4K EF cinema lenzen.

Canon EOS C100 Mark II kenmerken

• 8,3 Megapixel Super 35mm CMOS-sensor, ISO 102.400

• Dual Pixel CMOS AF en Face Detection AF

• Dual Format AVCHD/MP4-registratie tot maximaal 1080/60p

• OLED-display; verbeterde EVF

• Ingebouwd Wi-Fi en mogelijkheden voor bediening op afstand

Canon EOS C100 Mark II prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS C100 Mark II zal vanaf januari 2015 beschikbaar zijn en heeft een adviesprijs van 4.999 euro.

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: Canon