CookiesCanon EOS 1100D met HD video

7 februari 2011 09:27 door Hans Wind

Canon EOS 1100D met HD videoCanon onthult vandaag de nieuwe EOS 1100D – de digitale SLR (DSLR) voor consumenten die de eerste stap willen zetten voor een reis naar superieure foto’s en HD videobeelden. Uitgevoerd met een groot aantal technologieën die werden ontwikkeld voor veel geavanceerdere modellen plus functies die het nog gemakkelijker maken om direct vanaf het begin schitterende beelden vast te leggen, laat de EOS 1100D de gebruiker plezier beleven aan fotografie en raken vrienden onder de indruk van fraaie portretten, landschappen of creatieve opnamen.

Terwijl de vaardigheden van de gebruiker zich ontwikkelen, groeit de EOS 1100D mee. De EOS 1100D vormt de poort naar Canon’s bekende EOS systeem en stelt de gebruiker in staat te experimenteren met meer dan 60 verschillende objectieven en andere accessoires, zoals Speedlite flitsers, om zelf de wereld van fotografie te verkennen.

De compacte en lichtgewicht EOS 1100D is een veelzijdige DSLR die gemakkelijk is mee te nemen, zodat elk moment met goede kwaliteit is vast te leggen. Zodra een scène zich leent voor zowel fotografie als video, is 720p HD videoregistratie gemakkelijk toegankelijk met de speciale moviefunctie op het programmawiel.
Dankzij de nieuw ontworpen optische beeldzoeker met 95% dekking van de scène, wordt tijdens het kiezen van de compositie geen enkel actiemoment gemist. Het is ook mogelijk Live View te gebruiken om te zien hoe de verschillende opnameprogramma’s invloed hebben op het resultaat dat wordt getoond op het grote scherm aan de achterzijde.

Zodra u de EOS 1100D gaat gebruiken, kunt u mooie opnamen maken. Een Feature Guide in het menusysteem geeft een korte beschrijving van elke camera-instelling en wat het effect ervan is. Dit stelt beginners in staat hun camera te leren kennen terwijl ze ermee fotograferen.

Met Basic+ en Creative Auto komt een einde aan verwarrende technische uitdrukkingen en wordt gewone taal gebruikt om de instellingen en hun invloed op het eindresultaat te beschrijven. Geef een scène een nieuwe sfeerbeleving waarbij Basic+ de belichting, witbalans en instellingen voor beeldverwerking aanpast op basis van duidelijke voorinstellingen en afhankelijk van de gewenste creatieve bedoeling of het type belichting. Met Creative Auto is het mogelijk achtergrondonscherpte toe te voegen voor een aantrekkelijker resultaat. Creative Auto zorgt dat snel en duidelijk het gewenste effect wordt bereikt.

Fotograferen, filmen en delen

De EOS 1100D maakt het ook gemakkelijker om foto’s en videobeelden in HD TV kwaliteit vast te leggen en met vrienden en familie te delen. Het grote 6,8 cm (2,7”) LCD-scherm heeft een 230k-dot resolutie en een grote kijkhoek, zodat de opnamen direct zijn te analyseren. Via HDMI is de EOS 1100D rechtstreeks op een HDTV aan te sluiten, waarbij met de afstandsbediening door de opnamen is te bladeren en kan worden genoten van hoge kwaliteit videobeelden.

Dankzij de ondersteuning van Eye-Fi Connected Functions [1] kunnen gebruikers van de EOS 1100D hun beeldmateriaal draadloos naar hun PC kopiëren of deze stap helemaal overslaan en foto’s en videoclips rechtstreeks uploaden naar hun online account bij CANON iMAGE GATEWAY of Flickr om zo iedereen te inspireren met unieke, leuke en creatieve foto’s en videobeelden.

Ontworpen als een gebruiksvriendelijk, krachtig instapmodel DSLR heeft de EOS 1100D alles aan boord om de beeldkwaliteit en prestaties te ondersteunen die door Canon en EOS worden beloofd.

Een 12,2 Megapixel APS-C CMOS sensor stelt gebruikers in staat A3-formaat foto’s vast te leggen of bij te snijden om fascinerende composities te krijgen, zonder dat dit invloed heeft op beeldkwaliteit of printformaat. De DIGIC 4 beeldprocessor zorgt dat actiemomenten razendsnel worden vastgelegd met 3 beelden per seconde [2]. Het ISO bereik van 100 – 6400 maakt het mogelijk onderwerpen in een omgeving met weinig licht met minimale ruis vast te leggen zonder dat gebruik van een flitser nodig is. Het nauwkeurige 9-punts AF-systeem garandeert dat het onderwerp scherp in beeld komt, ongeacht waar het zich binnen het beeldveld bevindt. De EOS 1100D gebruikt ook hetzelfde iFCL meetsysteem dat voor de semi-professionele EOS 7D werd ontwikkeld. Dit systeem zorgt voor een goede belichting van de onderwerpen, zelfs onder extreme belichtingscondities.

De EOS 1100D wordt geleverd met een nieuwe aanwinst voor het Canon assortiment EF-objectieven. De EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II is een nieuw objectief dat gebruikers van de EOS 1100D de flexibiliteit biedt om alles – van uitgestrekte landschappen tot portretten – te fotograferen. Dankzij de lichtgewicht constructie is het objectief gemakkelijk in gebruik en Canon’s gerenommeerde optical IS (Image Stabilizer) geeft 4-stops winst, zodat bij maximale zoom en fotografie bij weinig omgevingslicht haarscherpe opnamen worden gemaakt. De nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS II is de opvolger van de EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS in Canon’s huidige assortiment met objectieven.

EOS 1100D kenmerken

• Superieure 12 Megapixel beeldkwaliteit

• On-screen Feature Guide

• Creative Auto en Basic+

• Videoregistratie in HD TV kwaliteit

• ISO 100-6400 gevoeligheid

• Wide-area 9-punts AF-systeem

• 63-zone iFCL belichtingsmeting

• 6,8 cm (2,7”), 230.000-dot LCD-scherm

• Geschikt voor gebruik in combinatie met alle EF en EF-S objectieven

Canon EOS 1100D prijs en beschikbaarheid
De Canon EOS 1100D is verkrijgbaar vanaf half maart voor een adviesprijs van 579 Euro ( met 18-55 II IS lens)

[1] Dit product wordt niet gegarandeerd voor ondersteuning van Eye-Fi kaartfuncties (inclusief draadloze overdracht). Neem bij problemen met een Eye-Fi kaart s.v.p. contact op met de producent van de kaart. In veel landen is voor gebruik van Eye-Fi kaarten goedkeuring vereist. Zonder goedkeuring is het gebruik van de kaart niet toegestaan. Indien onduidelijk is of de kaart is goedgekeurd voor gebruik in een land, neem dan s.v.p. contact op met de producent van de kaart.

[2] Uitsluitend JPEG bestanden.

Bron: Canon


Canon EOS 1100D met 18-55 II IS lens prijs vergelijking