CookiesCanon EOS-1D C DSLR voldoet aan Tier 1 HD eisen

13 september 2013 08:37 door Hans Wind

Canon EOS-1D C DSLR voldoet aan Tier 1 HD eisenDe Canon EOS-1D C DSLR, die specifiek is ontworpen als filmcamera, is onafhankelijk getest en in overeenstemming bevonden met de European Broadcasting Union (EBU) normen voor registratie van HD-content. De test van de EBU liet zien dat de EOS-1D C de eerste DSLR is met een beeldkwaliteit die hoog genoeg voor gebruik als productiemiddel door omroepen.

De resultaten gaven volgens de fabrikant aan aan dat de Canon EOS-1D C een ‘uitzonderlijke’ HD-resolutie biedt met een 4K-bron met ‘zeer geringe’ aliasing en ‘goede’ kleurprestaties en filmweergave. De testresultaten bevestigden ook dat het EOS-1D C camerasysteem en de imaging-prestaties voldoen aan de aanbevolen specificaties voor inzet binnen de HD Tier 1 voor HD-productie.

“De EOS-1D C heeft sinds de introductie enorm veel respons ontvangen en wij zijn zeer verheugd met de positieve testresultaten,” zegt Kieran Magee, Director of Professional Marketing bij Canon Europe Ltd. “We hebben echt een uniek product ontwikkeld dat videografen uitzonderlijke creatieve mogelijkheden biedt. De feedback die we van de professionele video community hebben ontvangen, was uitstekend en daarom is het fantastisch dat het product nu is onderscheiden met de industrie-accreditatie die het verdient.”

Videokwaliteit en flexibiliteit

Met een hoge videokwaliteit, goede prestaties bij weinig licht en een filmachtig dynamisch bereik, is de Canon EOS-1D C een innovatief model dat DSLR-video nieuwe mogelijkheden biedt. De camera is gebaseerd op hetzelfde ontwerp als de Canon EOS-1D X, maar is heeft de specificaties voor ondersteuning van in-camera 4K (4.096 x 2.160) videoregistratie met 4:2:2 kleursampling en daarmee biedt de EOS-1D C videoprofessionals creatieve vrijheid.

Met het zijn relative compactheid en de mogelijkheid van 4K-opnamen, vormt deze camera voor filmmakers een draagbaar pakket dat is geoptimaliseerd voor hoge kwaliteit videoregistratie. De flexibiliteit blijkt uit een reeks aan resoluties en variabele frame rates, 4K-videoregistratie met 8-bits Motion JPEG-compressie bij 23,98P of 25P en Full HD (1.920 x 1.080) videoregistratie bij frame rates tot maximaal 1080/60p voor vloeiende beelden.

Als onderdeel van het Canon EOS System is de EOS-1D C compatibel met Canon’s assortiment van meer dan 75 EF-objectieven en biedt de camera videografen een scala aan mogelijkheden.

Meer informatie over de EOS-1D C treft u aan op de Canon website.

Canon EOS-1D C belangrijkste kenmerken

• Interne 4K-videoregistratie

• 1080p bij 50/60 bps; Canon Log Gamma

• Niet-gecomprimeerde HDMI-uitvoer

• 18 Megapixel volbeeld-CMOS

• Digitale foto’s tot 12 bps; 14 bps modus

• 61-punts AF-systeem

• ISO-bereik 100-25.600

• Dual DIGIC 5+ processoren

• Clear View II 8,1 cm (3,2”) LCD

• Compatibel met EF-objectieven

Bron: Canon