CookiesCanon EOS 5D Mark II firmware update

27 mei 2009 11:55 door Hans Wind

Canon EOS 5D Mark II firmware updateEen nadeel bij het opnemen van HD video met de Canon EOS 5D Mark II en andere digitale spiegelreflexcamera’s was het feit dat tijdens de opname de belichting niet te corrigeren was.

Canon kondigt vandaag een firmware update voor de EOS 5D Mark II aan die gebruikers in staat stelt om de belichting tijdens het opnemen van videobeelden handmatig te regelen. De nieuwe firmware kan vanaf 2 juni 2009 worden gedownload van de website van Canon Nederland of rechtstreeks via http://web.canon.jp/imaging/eosd-e.html

Na de introductie van de EOS 5D Mark II in september 2008 heeft Canon’s Research and Development team naar aanleiding van gebruikersfeedback uitbreidingen ontwikkeld voor de videofunctionaliteit van de camera.

Om gebruikers van de EOS 5D Mark II nog betere videobeelden te laten maken, bevat de firmware update de volgende handmatige instellingen bij het opnemen van video:

• Selectie van diafragma
• ISO-snelheid: Auto, 100 – 6400 en H1
• Sluitertijd: 1/30e – 1/4000e seconde

De EOS 5D Mark II integreert functionaliteit voor films in Full HDTV kwaliteit in een high-end 21,1 Megapixel camera; en biedt fotojournalisten en nieuwsfotografen tal van nieuwe mogelijkheden. Sinds zijn introductie is de camera buitengewoon populair onder professionele fotografen uit uiteenlopende vakgebieden, van studio en huwelijk tot aan natuur en reizen. Na feedback van de gebruiker heeft Canon de functionaliteit voor professionele videogebruikers verbeterd en de mogelijkheden van de EOS 5D Mark II voor filmmakers en fotografen uitgebreid.

Bron: Canon

EISA awardDe Canon EOS 5D Mark II is onderscheiden met een EISA award 2009-2010. Een uitgebreid overzicht van EISA awards kunt u vinden in ons artikel EISA Awards 2009-2010.


Canon EOS 5D Mark II body prijs vergelijking