CookiesCanon EOS 750D en EOS 760D introductie

6 februari 2015 08:03 door Hans Wind

Canon EOS 750DDe Canon EOS 750D en EOS 760D zijn twee nieuwe DSLR-camera’s op het instapniveau van de EOS-lijn.

De Canon EOS 750D en EOS 760D zijn voorzien van een nieuwe 24,2 Megapixel sensor en Canon’s Digic 6 beeldprocessor en ze hebben een ISO-bereik van 100 – 12.800. Met de Flicker Detection-technologie, die voor het eerst beschikbaar kwam in de EOS 7D Mark II, beschik je over meer flexibiliteit omdat deze technologie zorgt voor consistent belichte opnamen bij kunstlicht.

Actiemomenten zijn vast te leggen met vijf frames per seconde en voor een nauwkeurige scherpstelling beschikken de Canon EOS 750D en EOS 760D over een AF-systeem met 19 ‘cross-type’ scherpstelpunten dat zich aan de compositie aanpast.

Beginnende filmmakers kunnen hun herinneringen met Full HD-resolutie video vastleggen en het MP4 formaat gebruiken om het beeldmateriaal gemakkelijk online te delen. Met de Hybrid CMOS AF III blijven onderwerpen scherp in beeld en is het mogelijk ze te volgen of snel van onderwerp te wisselen. De compatibiliteit met STM-lenzen zorgt naast stil en vloeiend scherpstellen ook voor nauwkeurigheid en hoge snelheid.
Canon EOS 760DDe Canon EOS 760D geeft beginnende filmmakers extra creatieve filminstellingen. Maak met de HDR movie-modus sfeervolle video’s die zowel in lichte delen als in schaduwpartijen alle details laten zien of gebruik Miniature Effect om direct het effect van tilt-and-shift-lenzen te creëren.

De Canon EOS 750D en EOS 760D hebben compacte body’s met een ergonomische grip en variangle LCD om de camera’s in elke situatie gemakkelijk te gebruiken. Met praktisch geplaatste bedieningsknoppen die gewoonlijk deel uitmaken van Canon’s semiprofessionele EOS-modellen, stelt de EOS 760D fotografen in staat heel overwogen met instellingen om te gaan en daarvoor gebruik te maken van de Quick Control Dial aan de achterzijde, het LCD-paneel aan de bovenkant en de Intelligent Viewfinder voor snelle toegang tot en weergave van zowel instellingen als opnamen.

Heb je de opname gemaakt, ervaar dan het gemak en de snelheid die Wi-Fi en NFC bieden om het beeldmateriaal snel en eenvoudig met vrienden en favoriete apparaten te delen. Plaats je beste opnamen via Wi-Fi direct op social media of bewaar ze in de cloud, zoals bij Canon’s fotobeheerservice irista. Ben je zover om je opnamen op te slaan of weer te geven, dan zorgt NFC voor een gemakkelijke en snelle verbinding om ze te kopiëren naar een Canon Connect Station of een slim apparaat met NFC-functionaliteit.

Canon EOS 750D en EOS 760D prijs en beschikbaarheid

• Canon EOS 750D – verkoopadviesprijs 719 euro en beschikbaar vanaf mei 2015

• Canon EOS 760D – verkoopadviesprijs 769 euro en beschikbaar vanaf mei 2015

Bron: Canon