CookiesCanon EOS 7D met HD video

1 september 2009 07:23 door Hans Wind

Canon EOS 7D met HD videoCanon onthult vandaag de EOS 7D digitale SLR camera – een compleet nieuw design, waarmee aan de specifieke wensen van fotografen tegemoet wordt gekomen. Naast een nieuwe, door Canon ontwikkelde 18 Megapixel APS-C CMOS-sensor is de EOS 7D uitgevoerd met: Dual “DIGIC 4” processoren voor snelle, hoge kwaliteit prestaties onder alle lichtomstandigheden, een ISO-bereik dat kan worden uitgebreid tot 12.800 en continu-opnamen met 8 bps – zonder dat hiervoor extra accessoires nodig zijn. Indrukwekkende technologieën worden geëvenaard door de uitstekende constructiekwaliteit, ontworpen met de fotograaf in gedachten – om een geheel nieuwe fotografische beleving te creëren.

Canon keerde tijdens de uitgebreide ontwikkeling terug naar de tekentafel en luisterde naar fotografen over de gehele wereld om de EOS 7D zodanig te ontwerpen dat aan al hun specifieke wensen tegemoet zou worden gekomen. Tijdens de toelichting op de creatie van de EOS 7D, zei Mr. Uchidoi, Group Executive van de Photo Products Group, Canon Inc. Japan: “We raadpleegden wereldwijd meer dan 5.000 fotografen en vroegen hen wat zij het liefst zouden zien bij een camera. Door deze inzichten te combineren met toonaangevende technologieën, is het gelukt een camera te ontwikkelen die fotografen werkelijk het veelzijdige gereedschap biedt dat zij nodig hebben om met hun beelden te experimenteren.”

EOS 7D achterkantEOS 7D met nauwkeurige beelden en krachtige AF en lichtmeetsystemen
De EOS 7D is uitgevoerd met een 19-punts ‘cross-type’ AF-sensor, waarmee fotografen nauwkeurige opnamen kunnen maken en hun compositiemogelijkheden kunnen optimaliseren. Dit verbeterde AF-systeem biedt een aantal handmatige en automatische instellingen, inclusief Zone- en Spot-AF om onderwerpen snel en nauwkeurig te volgen en vast te leggen. De AF-instellingen zijn zeer gebruikersspecifiek in te stellen, van snelle reactie tot aan scènewijzigingen. Er kunnen verschillende AF-punten worden ingesteld voor verticale of horizontale oriëntatie, zodat fotografen automatisch tussen liggend en staand opnameformaat kunnen omschakelen zonder een knop aan te raken.

De EOS 7D beschikt tevens over een nieuw lichtmeetsysteem. Het iFCL-systeem (Focus Colour Luminance) meet op intelligente wijze over 63 zones de scherpstelling, kleuren en helderheid. Als aanvulling op de 19 AF-punten kan de dual layer sensor informatie verzamelen uit elke afzonderlijke zone om zo een nog nauwkeurigere en consistentere belichting te realiseren.

Beelden precies vastleggen zoals u ze ziet
De Canon EOS 7D is uitgerust met een intelligente zoeker die fotografen 100 % beelddekking biedt. Met 1,0x vergroting – een primeur voor EOS – zien fotografen een groot helder beeld dat ze helpt volledig één te worden met hun opname. Een doorlatend LCD in de zoeker biedt fotografen de keuze uit diverse overlay functies – zoals AF-punten, cirkelvormige Spot-meting en compositieraster – met een aantal tools die helpen bij het bepalen van het opnamebeeld. De EOS 7D is tevens de eerste EOS met een twee-assig electronisch waterpas – in de zoeker en op het LCD – dat zowel de verticale als horizontale hoekvariaties aangeeft. Deze functie is vooral handig bij het fotograferen van landschappen om een rechte horizon te garanderen of om de camera recht te houden wanneer deze in combinatie met een Tilt-and-Shift objectief wordt gebruikt.

De camera is uitgerust met een vast 3 inch Clear View II LCD scherm, ontworpen om reflecties te onderdrukken door het elimineren van de ruimte tussen verschillende lagen van het LCD scherm. Dit nieuwe scherm heeft een 160° kijkhoek en is zelfs bij helder licht goed te bekijken. Net als bij de EOS 5D Mark II kan een omgevingslichtsensor aan de zijkant van het scherm de helderheid automatisch, afhankelijk van de omgeving, instellen.

Creatief experimenteren met licht
De Canon EOS 7D is uitgevoerd met een geïntegreerde Speedlite Transmitter. Fotografen kunnen nu voor het eerst externe Speedlites bij een EOS regelen zonder extra accessoires – ideaal voor degenen die willen experimenteren met creatieve lichtinstellingen. De EOS 7D beschikt tevens over een sterk verbeterde, ingebouwde flitser met handmatige bedieningsopties en een breder flitsbereik voor brandpuntafstanden met een lengte van 15 mm.

Op uw wensen afgestemde camerabeleving
De EOS 7D is bedacht en ontworpen met de wensen van de fotograaf in gedachten. Het uiterlijk en gevoel van de camera zijn esthetisch en ergonomisch vormgegeven om fotografen de beste interactie te bieden. Om dit te bereiken, kan de fotograaf zijn eigen beleving ontwerpen – camerahandelingen kunnen worden aangepast, zodat de fotograaf veel gebruikte functies en instellingen aan handige bedieningsopties kan toewijzen. Fotografen kunnen dan door snel instellingen te wijzigen tijd winnen bij het fotograferen van kritische momenten.

Canon EOS 7D nieuwe functies

• 18 Megapixel APS–C CMOS-sensor.
Deze door Canon ontworpen en geproduceerde sensor zorgt voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit en levert fantastische prestaties in situaties met veel en weinig licht. Dit dankzij een nieuwe constructie van de fotodioden en microlenzen.

• Vastleggen van beelden met 8 bps.
Fotografen kunnen nu dankzij de Dual “DIGIC 4” processoren en het verbeterde elektrische systeem beelden met 8 bps in elk bestandstype vastleggen, zonder dat hiervoor extra accessoires nodig zijn.

• ISO-bereik.
De EOS 7D stelt fotografen in staat onderwerpen onder natuurlijke lichtomstandigheden vast te leggen. Het ISO-bereik (100 – 6.400) kan worden uitgebreid tot 12.800.

• EOS Full HD movie
Dankzij de verbeterde bediening, waardoor handig direct naar de movie mode kan worden omgeschakeld, is het nu nog gemakkelijker om Full HD video’s te maken. Gebruikers kunnen de belichting en beeldsnelheid instellen – met opties voor 24 bps voor dat specifieke bioscoopgevoel.

• Dual “DIGIC 4” processoren.
Door gebruik te maken van Dual “DIGIC 4” processoren, hoeven gebruikers van de EOS 7D nooit meer een compromis te vinden tussen opnamesnelheid, beeldkwaliteit en ISO-waarde.

• Design.
Canon heeft bij het ontwerpen van de body en de geïntegreerde technologieën geluisterd naar de feedback van de fotograaf. Een body van magnesiumlegering biedt bescherming tegen omgevingsinvloeden – de robuuste, lichtgewicht constructie is zodanig ontworpen dat de camera bestand is tegen vocht en stof – net als de legendarische EOS–1N.

De camera is compatibel met een omvangrijk assortiment accessoires, zodat deze gemakkelijk in de werkzaamheden van de fotograaf kan worden geïntegreerd. De draadloze File Transmitter (WFT-E5) biedt uitgebreide bedieningsopties van de camera via een web browser – fotografen kunnen zo de camera bedienen met behulp van een mobiel webapparaat.

De EOS 7D is compatibel met alle EF en EF-S objectieven alsmede met de Canon EX Speedlites. De Canon EOS 7D kan ook worden gebruikt met de Accu BG-E7 alsmede afstandsbedieningen en schakelaars zoals de Afstandsbediening RC-1/RC-5.

EOS 7D prijs en beschikbaarheid
De EOS 7D heeft als adviesprijs voor de body € 1.739,- en is beschikbaar vanaf september. Verder zijn er nog 2 lenskits beschikbaar. De EOS 7D + 18-135 IS heeft als adviesprijs €2.109,- en de EOS 7D + 15-85 IS heeft als adviesprijs €2.429,-.

Bron: Canon


Canon EOS 7D prijs vergelijking