CookiesCanon EOS M compacte systeem camera

23 juli 2012 09:12 door Hans Wind

Canon EOS M compacte systeem cameraDe Canon EOS M is de eerste Canon CSC (Compact System Camera). De EOS M biedt fotografie met DSLR-kwaliteit, creatieve functies en Full HD-movies in een compact en gebruiksvriendelijk model.

De EOS M heeft een compact ontwerp vol Canon EOS-technologie en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, glanzend wit en zilver. Tegelijk met de introductie van deze camera zijn ook twee nieuwe objectieven verkrijgbaar – de EF-M 22mm f/2 STM met vaste brandpuntsafstand en de EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM met standaard zoom – plus een nieuwe, compacte EX Speedlite flitser – de Speedlite 90EX. Voor gebruikers die op zoek zijn naar nog meer creatieve vrijheid en hun grenzen willen verleggen, kan de EOS M via de nieuwe Mount Adapter EF-EOS M gebruik maken van het uitgebreide assortiment Canon EF-objectieven.

EOS M met Speedlite flitserDankzij de hoge resolutie 18 Megapixel APS-C hybrid CMOS-sensor (dezelfde sensor als in de 650D) in de EOS M print u uw favoriete momenten op posterformaat of snijdt u foto’s bij voor maximale impact. De grote sensor stelt u ook in staat schitterende portretfoto’s te maken met een artistieke achtergrondonscherpte.

De Canon DIGIC 5 processor in de EOS M zorgt dat kleuren leven en dat huidtinten een natuurlijke uitstraling hebben. De razendsnelle sluiter zorgt ervoor dat u alle actiemomenten kunt vastleggen, maar ook de sfeer van opnamen bij avondlicht. Bovendien worden tijdens nachtscènes alle details geregistreerd dankzij een native ISO-bereik van 100 – 12.800 (uitbreidbaar tot 25.600).

Voor haarscherpe foto’s en videobeelden met een professionele uitstraling is dit nieuwe ontwerp uitgevoerd met een hybride AF systeem dat bij het maken van foto’s en tijdens het vastleggen van videobeelden een snelle en nauwkeurige ondersteuning van AF biedt.

Elk aspect van de EOS M is ontworpen om heel eenvoudig fraaie, creatieve opnamen van hoge kwaliteit te maken. Vanaf de eerste veegbeweging over het heldere, hoge resolutie 7,7 cm (3,0 inch) Clear View LCD II touchscreen geeft de EOS M u net zoveel of net zo weinig controle over uw foto’s als u wilt. Selecteer verschillende opnameprogramma’s en instellingen via de pictogrammen op het scherm of laat Scene Intelligent Auto de instellingen van de camera aanpassen aan het onderwerp en de opnamecondities, zodat u zich volledig kunt concentreren op de compositie en het juiste moment kunt kiezen om op de ontspanknop te drukken.

Voor maximale flexibiliteit is elk van de objectieven uit het uitgebreide assortiment Canon EF-objectieven via de nieuwe Mount Adapter EF-EOS M op de camera aan te sluiten.


EOS M achterkantMet één van de Canon Speedlite flitsers kunt u ook experimenteren met creatieve belichtingstechnieken om uw opnamen een extra accent te geven. Of maak unieke opnamen door creatieve filters te gebruiken, zoals Toy Camera-effect, Grainy B&W of zelfs een filter dat de vervorming van een fish-eye objectief imiteert. De filters kunnen worden toegepast voordat de opname wordt gemaakt, waarbij het resultaat vooraf kan worden bekeken in Live View, zodat u met verschillende effecten kunt experimenteren voordat het perfecte effect voor uw eindresultaat wordt gekozen.

EOS Movie en Video Snapshot

Wanneer zich een situatie voordoet die om meer vraagt dan een foto, stelt de EOS M u in staat eenvoudig over te schakelen op Full HD-movie met stereogeluid. De Video Snapshot modus stelt u in staat fascinerende in-camera HD-movies met een professionele uitstraling te maken en voorkomt dat familie en vrienden al het opgenomen beeldmateriaal moeten bekijken.

Canon EOS M Accessoires

Als aanvulling op de compatibiliteit met de bestaande Canon EF-objectieven1, accessoires en Speedlites, wordt voor de EOS M een eigen assortiment met compacte accessoires gelanceerd. Twee nieuwe EF-M objectieven bieden flexibiliteit en krachtige prestaties bij gebruik in combinatie met de EOS M – de EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM standaard zoom en het EF-M 22mm f/2 STM objectief met vaste brandpuntsafstand. Beide zijn voor vloeiende AF-prestaties uitgevoerd met de nieuwe Stepper Motor technologie en optica van Canon. In aanvulling op de zakformaat body van de camera hebben beide compacte objectieven de ideale vormfactor.

De EOS M wordt standaard geleverd met de nieuwe Speedlite 90EX flitser. Deze lichtgewicht en compacte flitser biedt een maximaal richtgetal van negen en ondersteunt groothoekopnamen. Daarmee is het de flitser geschikt voor algemeen gebruik. Een wireless masterfunctie maakt wireless bediening van meerdere flitsers mogelijk en stelt meer ervaren gebruikers in staat te experimenteren met creatieve belichtingseffecten.

EOS M – de belangrijkste kenmerken

• De kwaliteit van een digitale SLR in een compacte body

• Scene Intelligent Auto

• Veelzijdig met verwisselbare objectieven

• Onscherpe achtergronden voor krachtige visuele impact

• Gebruiksvriendelijk touchscreen

• Sfeervolle foto’s bij weinig omgevingslicht

• Full HD-movie met Video Snapshot

Canon EOS M prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS M zal vanaf begin oktober 2012 beschikbaar zijn. De verkoopadviesprijzen zijn als volgt:

• EOS M plus 18-55mm kit: 849 Euro

• EOS M plus 22mm plus adapter kit: 979 Euro

• EOS M plus 18-55mm plus 22 mm kit: 1049 Euro

• EF-M 18-55mm: 299 Euro

• EF-M 22mm: 249 Euro

• EF(-S) adapter: 129 Euro

Bron: Canon