CookiesCanon EOS M3 systeemcamera introductie

6 februari 2015 08:24 door Hans Wind

Canon EOS M3De Canon EOS M3 is een nieuwe, compacte systeemcamera met een 24,2 Megapixel APS-C CMOS-sensor en DIGIC 6 beeldprocessor. De nieuwe Hybrid CMOS AF III en het 49-punts AF-systeem zorgen voor snelle AF-prestaties.

De Canon EOS M3 heeft ISO-bereik van 100 – 12.800 en dankzij het 49-punts AF-systeem gaat het scherpstellen 6x sneller dan bij de oorspronkelijke EOS M.

Met directe toegang tot een reeks bedieningsmogelijkheden, zoals belichtingscompensatie, programmawiel en programmeerbare knoppen, kun je de instellingen van de camera aanpassen aan jouw stijl van fotograferen. Het 7,5 cm (3,0 inch) LCD-touchscreen kan 180 graden omhoog en 45 graden omlaag worden gekanteld.
Het touchscreen geeft je toegang tot het touch-menusysteem dat je ook aantreft op EOS DSLR-modellen, zodat je met slechts een vingertik een instelling kunt kiezen.

Canon EOS M3 achterkantDe Canon EOS M3 is een camera die je kunt aanpassen aan je eigen wensen, met instelbare bedieningsknoppen, een hotshoe voor Canon Speedlite-flitsers en een optionele tilt-type elektronische zoeker. De camera is compatibel met EF-M-lenzen, waaronder een reeks pancake- en zoomlenzen. Met Creative Assist kan de EOS M3 via de touchscreen-interface worden bediend en zijn beeldeffecten meteen te bekijken. Instellingen zoals helderheid, achtergrondonscherpte, kleurintensiteit, contrast, warmte en filtereffecten kunnen worden gewijzigd en combinaties zijn op te slaan om ze later weer op te roepen wanneer je ze nodig hebt.

Beginnende filmmakers kunnen video Full HD-kwaliteit vastleggen en kunnen daarbij kiezen uit 24p, 25p en 30p frame rates en uit MP4 formaat om video’s gemakkelijk te delen. De Hybrid CMOS AF III zorgt voor continu-AF. Touch AF geeft meer ervaren filmmakers de flexibiliteit om op het LCD-scherm focus-punten te selecteren – zelfs wanneer onderwerpen zich verplaatsen – en zo bijna professionele focuspull-effecten te krijgen. Manual Movie geeft je volledige controle over het diafragma, sluitertijd en ISO om indrukwekkende creatieve resultaten te behalen.

De camera kan op afstand worden bediend en opnamen kunnen via de geïntegreerde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit worden verzonden. De nieuwe Camera Connect-app stelt je in staat de belangrijkste functies van de camera op afstand te bedienen en is geschikt bij het fotograferen in ongebruikelijke situaties en posities om een speciaal perspectief te krijgen. Dynamic NFC laat je met een aanraking opnamen kopiëren naar slimme apparaten. Met de auto-sync functie kun je al je opnamen uploaden naar irista, Canon’s opslagservice in de cloud, en heb je direct de geruststellende zekerheid van een back-up.

Canon EOS M3 prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS M3 met 18-55 STM kitlens heeft een verkoopadviesprijs van 729 euro en is beschikbaar vanaf april 2015

Bron: Canon