CookiesCanon HF10 en HF100 HD camcorder introductie

7 januari 2008 12:55 door Hans Wind

Canon HF10 en HF100 HD camcorder introductieCanon vergroot haar High Definition (HD) camcorder assortiment met twee innovatieve op flash geheugen gebaseerde modellen. De compacte Canon HD camcorders HF10 en HF100 zijn zeer aantrekkelijk voor creatieve filmmakers die maximale mobiliteit zoeken en High Definition beelden willen vastleggen in uitdagende nieuwe omgevingen. De HF10 heeft een nieuw Dual Flash Memory systeem en de HF100 biedt het gemak van rechtstreeks opnemen op geheugenkaart.

Met Flash Memory zijn de HF modellen in staat een aantal voordelen te bieden ten opzichte van andere opslagmedia, zoals Hard Disk Drives (HDD). Ze maken een langere opnameduur mogelijk maar zijn veel compacter dan DVD camcorders, ze garanderen een superieure beeldkwaliteit vergeleken met de standaard volgens High Definition Video (HDV). En met het veel geprezen Canon HD Camera System zijn de HF10 en HF100 modellen ook de eerste HD camcorders van Canon die opnemen met 1920×1080 Full HD videoresolutie.

Naast dat flash zuiniger en robuuster is dan andere opslagmedia, maakt flash geheugen het ook mogelijk veel kleinere en lichtere HD camcorders te ontwerpen ”“ de HF10 en HF100 wegen respectievelijk slechts 380g.

Canon HF-10Beide camcorders slaan het beeldmateriaal rechtstreeks op standaard SD of SDHC geheugenkaarten op. Maar dankzij het Dual Flash Memory systeem biedt de HF10 standaard een indrukwekkend intern geheugen van 16 GB. Met het interne flash geheugen en een optionele 16 GB SDHC kaart is voldoende ruimte beschikbaar voor maximaal 12 uur aan HD beeldmateriaal in een camcorder die klein genoeg is voor een jaszak.

“De HF10 en HF100 vergroten Canons High Definition assortiment met het allernieuwste in registratietechnologie,” zegt Mogens Jensen, hoofd van Canon Consumer Imaging Europe. “Door de kwaliteit van het Canon HD Camera System te combineren met flash geheugen en 1920×1080 Full HD beeldregistratie ”“ om nog maar niet de unieke voordelen van Dual Flash Memory bij de HF10 te noemen ”“ geven deze producten exact wat nu allemaal mogelijk is met een Canon HD camcorder.”

De nieuwe Canon HF10 en HF100

• Dual Flash Memory: de HF10 slaat het beeldmateriaal op 16 GB intern geheugen of SD/SDHC (High Capacity) geheugenkaart op
• HF100 slaat videobeelden en foto’s rechtstreeks op SD/SDHC geheugenkaart op
• Stijlvol, lichtgewicht ontwerp met het vermogen van 1920×1080 Full HD registratie
• Canon HD Camera System voor perfecte kwaliteit
– 12x optische zoom Canon HD Video Lens met Super Range Optical Image Stabilizer (OIS)
– Nieuwe 3,3 MP Full HD CMOS sensor
– DIGIC DV II beeldprocessor
• Instant AF voor automatisch razendsnel en nauwkeurig scherpstellen
• Veelzijdig registratiesysteem: nieuwe mini geavanceerde accessoireschoen, microfoon invoer met handmatige audioregeling; HDMI en component signaaluitvoer; compatibel met Canons nieuwe Canon DVD brander DW-100
• Nieuw intelligent accusysteem met langere levensduur van de accu
• Geavanceerde fotofuncties, waaronder beeldregistratie met 3,1 MP
• Multiangle Vivid LCD-scherm
• Meegeleverde software: Canon Solution Disk en Pixela ImageMaker 3 SE

Canon HF-10 Dual Flash Memory registratie
De nieuwe HF10 is één van de eerste Canon HD camcorders die profiteert van Dual Flash Memory registratie en biedt een groot aantal voordelen voor de avontuurlijke filmmaker. De HF10 geeft gebruikers de vrijheid te kiezen uit registratie op verwijderbare geheugenkaarten of het 16 GB interne flash geheugen. Met ruimte voor meer dan 7 uur hoge kwaliteit HD beeldmateriaal ”“ alleen grote, zware HDD modellen hebben een hogere capaciteit ”“ is het met de HF10 mogelijk om zelfs zonder een
geheugenkaart te blijven filmen. Vooral op lange opnamedagen vormt de SD/SDHC geheugenkaart een aanvullende en tevens schaalbare capaciteit.
Videobeelden en foto’s kunnen zelfs worden gekopieerd van het interne geheugen naar een geheugenkaart. Bijvoorbeeld om reservekopieén te maken of om de beelden op een later tijdstip met anderen te delen.

Canon HF100 registratie
De Canon HF100 registreert Full HD beelden rechtstreeks op standaard SD of SDHC geheugenkaarten. Deze veelzijdige, compacte en verwijderbare kaarten zijn ideaal om filmbeelden te delen met familie en vrienden. De videobeelden zijn gemakkelijk via een USB kabel te uploaden naar een computer en naar het web. Het is ook mogelijk de kaart in een compatibele kaartlezer te plaatsen. De opslagcapaciteit wordt uitsluitend beperkt door de capaciteit van de kaart zelf.

Flash geheugen: kleiner, lichter, veiliger
Flash camcorders bieden een aantal aantrekkelijke voordelen. Ze verbruiken minder energie en zijn sneller startklaar voor gebruik dan camcorders die met traditionele opslagmedia werken. Het flash geheugen is ook fysiek kleiner dan andere media, zodat het ontwerp van de camcorder zelf veel lichter en kleiner is.
Met afwerkingen in hoge kwaliteit zilver (HF100) of geraffineerd zwart (HF10) zijn beide modellen compact genoeg om ze in een jaszak mee te nemen. Omdat een flash geheugen geen bewegende delen bevat, is het beeldmateriaal minder gevoelig voor stoten en tikken waar een camcorder vaak aan onderhevig is.

1920×1080 HD registratie
De HF10 en HF100 zijn de eerste HD camcorders van Canon om met maximale resolutie HD1080i videobeelden op te slaan. Dit is mogelijk dankzij de AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition) standaard: 1920×1080 HD. Dit beeldformaat is nauwkeurig afgestemd op de nieuwste Full HD TV’s en laat alles zien met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Om de beeldkwaliteit nog verder te verbeteren, hebben beide camcorders tijdens beeldregistratie een hogere maximale beeldoverdrachtsnelheid van 17 Mbps. Voor het registreren van videobeelden hebben gebruikers de keuze uit totaal vier kwaliteitsinstellingen.

Canon HD Camera System
De HF10 en HF100 profiteren van de toonaangevende technologische innovaties die mogelijk zijn met het Canon HD Camera System.6 Beide camcorders maken gebruik van de verbeterde resolutie en beeldkwaliteit van Canons nieuwe 3,3 MP Full HD CMOS sensor, het grote bereik van de nieuwe 12x optische zoom Canon HD Video Lens en de DIGIC DV II processor. Omdat Canon al deze hoofdcomponenten zelf produceert, is elk component zo ontworpen dat een naadloze samenwerking met de andere componenten mogelijk is ”“ voor de hoogst mogelijke prestaties en beeldkwaliteit.
De 12x optische zoomlens is uitgerust met Canons Super Range Optical Image Stabilizer (OIS), een geavanceerd systeem dat twee methoden voor trillingsdetectie combineert om trillingen als gevolg van diverse factoren te elimineren ”“ van het patroon van langzame ademhaling tot de snelle trillingen tijdens een autorit.

Instant AF
Instant AF is een uitzonderlijk snel en nauwkeurig autofocussysteem dat speciaal is ontworpen om te voldoen aan de eisen van beeldregistratie met HD resoluties. Instant AF is afkomstig uit de wereld van Canons professionele XH serie HD camcorders en maakt het gemakkelijk om absolute HD kwaliteit te bereiken.

Uitbreidbaar systeem van de HF10 en HF100
Voor de ambitieuze filmmakers beschikken de HF10 en HF100 over een aantal geavanceerde kenmerken die volledige opnamevrijheid geven.
Een speciale aansluiting voor een externe microfoon stelt filmmakers in staat het geluid nog nauwkeuriger vast te leggen waarbij storende achtergrondgeluiden worden gereduceerd. Optionele randapparatuur is via een mini geavanceerde accessoireschoen op de camcorder aan te sluiten.
Voor het afspelen van het beeldmateriaal is de camcorder via HDMI en component uitgangspoorten rechtstreeks op een HD TV aan te sluiten. Een USB aansluiting maakt het mogelijk het beeldmateriaal eenvoudig te uploaden naar een computer.
Gegevensoverdracht en live registratie via HDMI met compatibele computers is ook mogelijk. Beide camcorders worden geleverd met met software voor het beheer van videomateriaal en digitale foto’s.

Delen en archiveren op DVD
Om het delen van videobeelden met familie en vrienden nog gemakkelijker te maken, zijn beide camcorders compatibel met Canons nieuwe DVD brander Canon DW-100. De brander is rechtstreeks op de camcorder aan te sluiten en maakt het mogelijk om videobeelden zonder computer op een standaard DVD te kopiéren. De DW-100 kan worden gebruikt voor het branden van schijven met AVCHD format, voor HD beeldmateriaal, of standaard DVD-R format wanneer een Standard Definition camcorder wordt gebruikt. De DVD brander kan ook worden gebruikt voor het afspelen van AVCHD DVD’s wanneer de brander via een compatibele camcorder is aangesloten op een TV.

Intelligente accu
Een nieuwe, intelligente lithium-ion accu laat tijdens het maken van opnamen duidelijk zien hoeveel energie nog beschikbaar is. Dankzij deze hoge nauwkeurigheid ”“ tot op de minuut nauwkeurig – behoren vervelende situaties waarin plotseling de accu leeg is tot het verleden.
De HF10 en HF100 zijn tevens compatibel met Canons hoge capaciteit accuset (BP-819) ”“het ideale accessoire op lange opnamedagen.

DIGIC DV II en geavanceerde digitale fotografie
Canons unieke DIGIC DV II beeldprocessor is ontworpen om de grotere hoeveelheid gegevens bij HD beeldmateriaal te verwerken. Deze processor gebruikt een geavanceerde technologie voor beeldruisreductie om heldere, haarscherpe HD videobeelden te produceren. DIGIC DV II optimaliseert de opgeslagen kleuren en zorgt dat ze net zo helder en natuurlijk verschijnen als ze in het echt zijn.
DIGIC DV II is ook de drijvende kracht achter de geavanceerde fotofuncties van beide camcorders. Naast een ingebouwd flash geheugen, een PictBridge aansluiting en histogram voor weergave van de lichtere delen, stellen de camcorders gebruikers ook in staat te fotograferen tijdens het maken van videoopnamen: omdat aan digitale foto’s specifieke kleureisen worden gesteld, gebruikt DIGIC DV II afzonderlijke verwerkingspaden voor videobeelden en digitale foto’s om zo voor beide de optimale kleuren te produceren.

Multiangle Vivid LCD-scherm
De HF10 en HF100 zijn beide uitgerust met Canons 2,7″Multinangle Vivid LCD scherm. Naast het breedste kleurenspectrum van elk ander Canon camcorder LCD-scherm, heeft dit scherm een HCAR oppervlaktebehandeling ondergaan om reflecties te minimaliseren. De uitzonderlijk grote kijkhoek van 135 graden maakt het ook voor vrienden gemakkelijker om rondom het scherm plaats te nemen en de opnamen te bekijken.

Prijs en beschikbaarheid van de HF10 en HF100
De Canon HF10 en HF100 zullen te koop zijn vanaf mei 2008. De HF10 gaat 1.199 Euro kosten en de adviesprijs voor de HF100 is 999 Euro.

Uitgebreide specificaties vind u hier:
Canon HF10
Canon HF100

Lees vooral ook ons Canon HF10 review.


Canon HF100 prijs vergelijking

Canon HF10 prijs vergelijking