CookiesCanon HG20 en HG21 HD camcorders introductie

8 augustus 2008 08:04 door Hans Wind

Canon HG20 en HG21 HD camcorders introductieCanon introduceert de HD-camcorders HG20 en HG21: twee nieuwe AVCHD High Definition (HD) camcorders die films vastleggen op grote interne harde schijven (HDD).

Als opvolger van de bekroonde HG10 biedt de HG20 een capaciteit van 60 GB ”“ voldoende voor ruim 22 uur film ”“ terwijl de HG21 met zijn ingebouwde harde schijf van 120 GB over het dubbele daarvan beschikt. Beide camcorders zijn uitgerust met een nieuwe MXP-opnamemode ”“ met een maximale datasnelheid van 24 Mbps, de hoogste die bij de AVCHD-indeling mogelijk is ”“ en Canons Dual systeem: de mogelijkheid om op te nemen op de interne harde schijf of op verwijderbare SDHC-kaarten om beelden gemakkelijk met anderen te kunnen delen.

Canon HG20“De HG20 en HG21 symboliseren de volgende ontwikkeling in Canons High Definition range,” vertelt Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging Europe. “Beide camcorders introduceren een nieuwe opnamekwaliteit voor AVCHD-modellen voor de consument en maken het consumenten nog gemakkelijker om thuis, op hun HD TV’s, te genieten van films met een verbluffende 1920×1080 Full HD-kwaliteit.”

De nieuwe HG-serie:
• Dual opnamen: films en digitale foto’s bewaren op de interne HDD of verwijderbare SDHC-geheugenkaarten
• De verbeterde grafische interface (GUI) maakt het beheren van beelden in de camera gemakkelijker
• 1920×1080 Full HD-opnamen met vijf veelzijdige videokwaliteitsmodes ”“ met een maximale gemiddelde datasnelheid van 24 Mbps; de hoogste die op dit moment voor de AVCHD-standaard beschikbaar is
• Canon HD-camerasysteem van de volgende generatie
• 3,3 Megapixel Full HD CMOS
• Canon HD-videolens met 12x optische zoom
• DIGIC DV II-processor, geoptimaliseerd voor HD
• Instant AF met Focus Assist, voor zeer snel en nauwkeurig automatisch scherpstellen
• Gemakkelijk delen: de Pixela ImageMixer 3 SE software maakt het beheren en bewerken van videobeelden gemakkelijk en bevat nu ook auteursfuncties voor Blu-ray discs
• Veelzijdig systeem: de nieuwe geavanceerde mini-accessoireschoen maakt het mogelijk om een groot aantal accessoires te gebruiken; met verbeterde audioregelaars; de HDMI- en componentuitgangen maken het aansluiten op een HD TV gemakkelijk; compatibel met Canons DW-100 brander (los verkocht)
• Blijven filmen: laag energieverbruik en nieuwe optionele accu met lange levensduur (BP-827)
• Rangeopties: HG21 met 120GB HDD, Multiangle Vivid LCD-scherm en elektronische zoeker (EVF)

Dual opnamen
Door de flexibele Dual opnamemogelijkheden van de HG20 en HG21 kunnen gebruikers hun beelden op verschillende manieren opslaan. De interne 60GB harde schijf van de HG20 biedt plaats aan ruim 22 uur HD-films; de HG21 heeft een capaciteit van 120 GB, voor ruim 45 uur. Gebruikers kunnen ook opnemen naar SDHC-geheugenkaarten. Deze kaarten zijn ideaal om films met anderen te delen ”“ video kan direct op de geheugenkaart worden opgenomen of worden overgezet naar de HDD. De beschikbare capaciteit is afhankelijk van die van de kaart.

Om gebruikers te helpen bij het beheren van hun HD-beelden, zijn beide camcorders op een paar belangrijke punten verbeterd. Na het opnemen maakt een nieuwe gebruikersinterface het selecteren van scènes nog gemakkelijker ”“ het scherm kan nu 15 miniatuurbeelden tegelijk weergeven. Individuele scènes kunnen ook worden gesplitst, zodat gebruikers de beste beelden uit vele uren film kunnen afscheiden en eenvoudige afspeellijsten in de camera kunnen maken. Deze minifilms zijn ideaal om over te zetten naar geheugenkaarten en met vrienden en familie te delen.

1920×1080 Full HD
Zowel de HG20 als HG21 legt AVCHD (Advanced Video Codec for High Definition) video vast met een Full HDTV-resolutie van 1920×1080. Deze resolutie is perfect afgestemd op de resolutie van Full HD TV’s en resulteert in beelden met de hoogste kwaliteit. Met vijf verschillende opnamekwaliteiten ”“ MXP, FXP, XP, SP en LP ”“ bieden beide modellen een hogere gemiddelde datasnelheid van 24 Mbps; dit is de hoogste snelheid die in een AVCHD-camcorder beschikbaar is. Zelfs bij de instelling voor de hoogste kwaliteit, biedt de HDD van de HG21 plaats aan 11 uur HD-film.

Canon HD-camerasysteem
Beide camcorders zijn uitgerust met het allernieuwste HD-camerasysteem van Canon. Canons 3,3MP Full HD CMOS-sensor produceert beelden met een hogere resolutie en kwaliteit: een Bayer RGB-grondkleurfilter minimaliseert de kans op valse kleuren. Een Canon HD-videolens met 12x optische zoom vergroot het scherpstelbereik en legt ook voorwerpen op grote afstand met verbluffende helderheid vast ”“ de Super Range Optical Image Stabilizer (OIS) staat garant voor scherpe beelden, ook bij het filmen uit de hand. De DIGIC DV II-processor is ontworpen om grote hoeveelheden beeldgegevens te verwerken en om kleuren nauwkeurig te reproduceren. Vooral bij Full HD-beelden is dit belangrijk.
Omdat Canon elk van deze belangrijke componenten zelf ontwerpt en produceert, werken alle componenten perfect met elkaar samen ”“ dit resulteert in onovertroffen prestaties en ongeévenaarde beeldkwaliteit.

Instant AF ”“ absoluut scherpstellen
De uit Canons professionele range afkomstige Instant AF is een zeer snel en uitermate nauwkeurig automatisch scherpstelsysteem dat speciaal is ontworpen om te filmen in HD-kwaliteit. Dit unieke hybride systeem maakt het vastleggen van HD-beelden bijzonder gemakkelijk. Twee verschillende Focus Assist-tools helpen bij het handmatig scherpstellen in HD-kwaliteit: vergroten en peaking.

Software ”“ nu met auteursfuncties voor Blu-ray discs
De Pixela ImageMixer 3 SE software maakt het beheren, bewerken en delen van HD-video gemakkelijker. Videobestanden kunnen worden omgezet naar een indeling die hen geschikt maakt voor weergave op tal van systemen: zoals internet, iPod of DVD. Nieuwe functies maken het mogelijk om films op Blu-ray discs te branden (een enkele Dual Layer Blu-ray disc kan tot 50 GB aan informatie bevatten).
Beide camcorders zijn ook compatibel met de DW-100: Canons los verkochte standalone DVD-brander.

Uitbreidbaar systeem
Naast een Easy mode waarmee iedereen die dat wil snel kan gaan filmen, bieden de HG20 en HG21 ook tal van geavanceerde functies voor de meer ambitieuze filmmakers ”“ zoals filmers die al een HD-camcorder met tape gebruiken en willen overstappen naar een AVCHD-model. Tot deze geavanceerde functies behoren de 25p Cinema mode en een reeks handmatig instelbare functies.
Op de geavanceerde mini-accessoireschoen passen nu nog meer accessoires, zoals de DM-100 microfoon en de nieuwe VL-5 videolamp. Er zijn ook een groot aantal lensaccessoires beschikbaar. De camcorders beschikken niet alleen over een microfoonaansluiting, maar ook over een aansluiting voor een hoofdtelefoon die de filmer in staat stelt om de geluidskwaliteit tijdens het opnemen nauwkeurig te controleren. Handmatige audiofuncties (demping microfoon, meters voor het audioniveau en instellingen voor het audioniveau) verhogen de geluidskwaliteit nog meer.
Dankzij de HDMI– en componentuitgangen kunnen gebruikers de camcorder direct op een HDTV aansluiten. De HDMI-aansluiting ondersteunt het CEC (Consumer Electronics Control) systeem, wat het mogelijk maakt om de weergavefuncties van de camcorder met een afstandsbediening aan te sturen.

Accu met extra lange levensduur
De HG20 en HG21 hebben niet alleen een zeer grote opslagcapaciteit, maar kunnen dankzij hun extreem lage energieverbruik ook langere tijd achtereen opnemen. Met een verbruik van slechts 3,5W ”“ bijna 50% minder dan bij sommige AVCHD HDD-camcorders ”“ behoren zij tot de efficiéntste modellen in de markt.
Met de optionele, nieuwe BP-827 accu kunnen gebruikers op een enkele lading ruim vijf uur opnemen. Canons intelligente lithium-ion accusysteem toont de resterende accucapaciteit tot op de minuut nauwkeurig.

HG21 ”“ rangeopties
Met zijn extra grote HDD-capaciteit biedt de HG21 de langste opnametijden: 120 GB, ruim voldoende voor meer dan 45 uur opnamen. Zijn 2,7″ Multiangle Vivid LCD toont bovendien een breder kleurenbereik en vermindert schittering, wat vooral nuttig is bij fel zonlicht. Een uitzonderlijk grote kijkhoek van 135 graden maakt het bekijken van beelden nog gemakkelijker. Ook een EVF is beschikbaar.
Het filmen met de EVF verbruikt minder stroom waardoor de accu nog langer meegaat.

Prijs en beschikbaarheid van de HG20 en HG21
De adviesprijs van de HG20 is € 999,- en de HG21 gaat € 1449,- kosten. Beide camcorders zullen in september beschikbaar zijn.

Bron: Canon


Canon HG20 prijs vergelijking

Canon HG21 prijs vergelijking