CookiesCanon HV10 camcorder is de kleinste

6 augustus 2006 09:30 door Hans Wind

Canon HV10 camcorderCanon claimt met de nieuwe 2,96 Megapixel Canon HV10 Camcorder ’s werelds kleinste HDV1080i (High Definition Video) camcorder in haar assortiment te hebben. De nieuwe 1/2,7 inch CMOS sensor brengt HDTV 1080i kwaliteit in een compact ontwerp bij de consument.

Met Canon’s DIGIC DV II processor voor HD, een Canon 10x optische zoomlens en het nieuwe Instant AF systeem voor sneller en nauwkeurig scherpstellen, zet de Canon HV10 vaart achter de toepassing van HD nu er in Europa steeds meer in HDTV (High Definition Television) wordt uitgezonden.

“Het succes van EOS ”“ ’s werelds meest bekende professionele en semi-professionele merk digitale SLR-camera’s ”“ bevestigt Canons positie als toonaangevend vernieuwer van HD CMOS technologie,” aldus Mogens Jensen, head of Canon Consumer Imaging Europe. “Gebruikmakend van onze uitgebreide interne CMOS expertise hebben onze ingenieurs een zeer compacte en uitermate krachtige HDV1080i camcorder ontwikkeld. De unieke combinatie van Canon CMOS voor HD en 70 jaar ervaring in optiek is ongeévenaard.

Canon HV10 specificaties

  • HDV1080i, 1/2,7 inch 2,96 megapixel CMOS sensor met RGB grondkleurfilter
  • Instant AF voor razendsnel nauwkeurig scherpstellen
  • DIGIC DV II processor voor HD
  • 10x zoomlens met Super Range Optical Image Stabilizer
  • Geavanceerde 3,1 megapixel digitale camera en gelijktijdige registratie van 2,07 megapixel foto’s en HD video
  • Geoptimaliseerd voor echt breedbeeld met een 2,7 inch breed LCD1080i High Definition in de hand
Uitgerust met een geavanceerde 1/2,7 inch 2,96 megapixel HD CMOS sensor is de Canon HV10 hét gezicht van ’s werelds kleinste HDV1080i camcorder. De HV10 legt video vast met een resolutie van 1920×1080 en is comfortabel te bedienen. Met de afmetingen en het bedieningsgemak van de bekende MiniDV camcorders legt de Canon HV10 1080i panoramisch breedbeeld vast op de voordelige en overal verkrijgbare MiniDV cassettes. Oude analoge films zijn via de AV ingang gemakkelijk over te zetten naar de tape in de camcorder.

Instant AF
Door de veel hogere resolutie van HD beelden zijn scherpstelfouten duidelijker zichtbaar. Canons nieuwe Instant AF systeem lost dit op door nauwkeurig scherp te stellen bij hogere snelheden. Focus Assist zorgt bovendien voor haarscherpe beelden bij handmatig scherpstellen.

Canon HV10 optiek
De Canon HV10 is voorzien van een krachtige 10x optische zoom met Super Range Optical Image Stabilization (OIS). Dit geavanceerde IS systeem herkent trillingen over het gehele frequentiegebied, zelfs op lage frequentie, die zichtbaar worden wanneer HD beelden met hoge resolutie worden opgenomen. De Super Range OIS voorkomt ook onscherpte bij het nemen van digitale foto’s.

DIGIC DV II processor
De Canon HV10 is voorzien van de DIGIC DV II processor. Deze processor werd voor het eerst geïntroduceerd in de professionele HD camcorder XL H1: het vlaggenschip uit de range. DIGIC DV II is geoptimaliseerd voor HD en verwerkt HD films en digitale foto’s op twee gescheiden paden voor films en foto’s met de hoogste kwaliteit ”“ zelfs als video en foto’s gelijktijdig worden vastgelegd.

Digitale fotografie met de Canon HV-10
De Canon HV10 video camera is bovendien een 3,1 megapixel digitale fotocamera, met tal van geavanceerde functies zoals PictBridge direct printing en een ingebouwde flitser. De foto’s met hoge resolutie worden direct vastgelegd op Mini SD geheugenkaart en kunnen via de USB 2.0 aansluiting van de camcorder naar een computer worden overgezet. Dankzij de DIGIC DV II processor, met zijn twee gescheiden verwerkingspaden voor video en foto’s, kunnen digitale 2 megapixel foto’s tijdens het filmen worden vastgelegd.

Echt breedbeeld
HD beelden hebben een echte breedbeeldverhouding en de HV10 is dan ook geoptimaliseerd voor 16:9 opnamen. Op het 2,7 inch brede LCD zien gebruikers exact hoe het beeld op een breedbeeldtelevisie wordt weergegeven. Met de horizontale level marker op het scherm is bijzonder gemakkelijk om het onderwerp in het midden te houden. De Canon HV10 is met een druk op een knop eenvoudig om te zetten naar de Standard Definition (SD) voor opnamen in de conventionele 4:3 beeldverhouding.

Meegeleverde software en CANON iMAGE GATEWAY
De Canon HV10 wordt geleverd met Canons ZoomBrowser EX (Windows) en ImageBrowser (Macintosh): twee programma’s voor het beheren van digitale foto’s.
Iedereen die een camcorder aanschaft kan zich registreren voor 100 MB opslagruimte op CANON iMAGE GATEWAY: een online fotoalbum waar de gebruiker foto’s en films in albums kan opslaan en delen met geselecteerde vrienden en familie.

Canon HV10 prijs vergelijking