CookiesCanon HV20 HD camcorder introductie

31 januari 2007 18:34 door Hans Wind

Canon HV20 HD camcorder introductieDe Canon HV20 camcorder is vandaag geannonceerd als het nieuwe vlaggenschip van de consumenten High Definition Video (HDV) lijn. De nieuwe MiniDV camcorder is familie van de Canon HV10 en is uitgerust met Canons 2,96 megapixel 1920×1080 HD CMOS-sensor. De Canon HV20 legt video vast in 1080i resolutie.

Het Canon HD-camerasysteem ”“ een combinatie van een HD CMOS-sensor, optiek van Canon en de voor HD geoptimaliseerde DIGIC DV II processor ”“ maakt een wezenlijk deel uit van het design van de HV20. Hoewel deze combinatie van belangrijke technologieén van Canon de grenzen van consumenten-HD verlegt, is de Canon HV20 eenvoudig te bedienen.

Met zijn Super Range Optical Image Stabilizer (OIS) en Canons Instant AF systeem voor nauwkeurig en snel scherpstellen, is de HV20 Canons eerste camcorder met een HDMI (High Definition Multimedia Interface) aansluiting. HDMI is de beste manier om een camcorder op een compatibele TV of computer aan te sluiten. Het bekijken van HDTV kwaliteit-films op het grote scherm is daarmee gemakkelijker dan ooit.

“De Canon HV20 vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang voor amateur-filmers door de kracht van een True HD CMOS-sensor te combineren met het summum van bedieningsgemak,” vertelt Mogens Jensen, de baas van Canon Consumer Imaging Europe. “Canons ononderbroken investeringen in geavanceerde HD-technologieén verleggen de grenzen voor het maken van HD-films door consumenten en versterken ons productassortiment.”

Kenmerken van de nieuwe Canon HV20:

  • 2,96 megapixel 1920×1080 HD CMOS-sensor
  • Krachtige Instant AF voor een zeer nauwkeurige scherpstelling bij hoge snelheid; manual focus met Focus Assist
  • Canon HD-videolens met 10x optische zoom en Super Range OIS
  • DIGIC DV II processor met geavanceerde functionaliteit voor digitale foto’s
  • Cinema-style progressive mode met 25P (Progressive shooting) en specifieke CINE-beeldinstellingen
  • Compleet gemak: HDMI-aansluiting, microfooningang met handmatige audio-instelling en geavanceerde accessoireschoen

Canon HV20
Canon 1920×1080 HD CMOS
De 2,96 megapixel HD CMOS-chip van de HV20 legt beelden met 1920×1080 HD-resolutie vast. Ruisreductietechnologie is geïntegreerd in de chip zelf. HDV blijft de meest betrouwbare HD-indeling voor de consument en is geliefd bij videomakers die hun beelden naar een computer willen overzetten om ze te bewerken.
Het compacte design en het lage energieverbruik van de HD CMOS hebben Canons ontwerpers in staat gesteld om een zeer praktische en draagbare camcorder te ontwikkelen: de ergonomische cilindervormige body is zowel comfortabel als gemakkelijk in gebruik. De nieuwe Canon HV20 vult het staande design van de HV10 aan; samen bieden de twee modellen consumenten de kans om te kiezen tussen een opnamestijl die het meest bij hen past.

Canon HV20 Instant AF
De HV20 biedt mogelijkheden voor zowel handmatig als automatisch scherpstellen. Canons Instant AF systeem, dat speciaal is afgestemd op de eisen die aan HD-opnamen worden gesteld, stelt razendsnel en accuraat scherp. Focus Assist zorgt ervoor dat ook gebruikers die handmatig scherpstellen zeker kunnen zijn van absoluut haarscherpe beelden.

10x optische zoom en Super Range OIS
Canon neemt op het gebied van optisch design een toonaangevende positie in en is een van ’s werelds grootste producenten van cameralenzen voor omroeporganisaties. Het precisieobjectief van de HV20 is speciaal voor HD ontworpen en biedt 10x optische zoom. Daarnaast bevat het objectief een grijsfilter en Super Range OIS technologie. Dit geavanceerde IS-systeem bevat twee detectiemethoden en stelt de Canon HV20 in staat om zowel hoog- als laagfrequente trillingen te compenseren ”“ zoals de langzame bewegingen van het lichaam tijdens het ademen. Andere IS-systemen herkennen deze laagfrequente trillingen vaak niet.
Super Range OIS is ook effectief bij digitale fotografie.

DIGIC DV II en digitale fotografie
De DIGIC DV II processor is volledig afgestemd op de hogere eisen van HD-filmen en bevat geavanceerde ruisreductietechnologie voor beelden met een onovertroffen scherpte. Kleuren worden gereproduceerd met dezelfde helderheid als in het echt.
DIGIC DV II van de Canon HV20 maakt het ook mogelijk om gelijktijdig video en een 2,07 megapixel foto vast te leggen op een MiniSD-geheugenkaart. De camcorder biedt geavanceerde functies voor digitale fotografie, zoals de mogelijkheid om met een druk op een knop een histogram weer te laten geven zodat gebruikers de helderheid van digitale foto’s gemakkelijk kunnen controleren. Ook een ingebouwde flitser en PictBridge-functionaliteit maken deel uit van het pakket.

Cinema-style opnamen met 25P
Uniek voor een HDV1080i consumentencamcorder is dat de Canon HV20 bovendien een 25P (Progressive shooting) opnamemode biedt. Dit komt overeen met de 24 beelden per seconde van film en is mogelijk omdat HD CMOS zowel progressive als interlaced beelden kan opnemen. In combinatie met de 25P opnamemode zijn speciale CINE mode beschikbaar. De aan Canons high-end XH-serie camcorders ontleende cine gamma, cine matrix en andere beeldvariabelen geven kijkers tijdens het afspelen van beelden op een televisie een echt filmgevoel. (CINE-mode kan ook voor 50i en standaard DV PAL-opnamen worden geselecteerd.)

HDMI op de Canon HV20 voor volledig gemak
Door krachtige opnamemogelijkheden te combineren met een opmerkelijk bedieningsgemak maakt de HV20 het filmen in HD wel heel gemakkelijk. De HV20 is Canons eerste camcorder met HDMI-aansluiting ”“ één enkele kabel is genoeg om de camcorder aan te sluiten op een HD-Ready TV om zowel audio- als videosignalen met hoge kwaliteit over te zetten. Via de HDMI-aansluiting kan de camcorder ook op een daartoe geschikte computer worden aangesloten.
De microfooningang van de Canon HV20 maakt het mogelijk de audio handmatig te regelen. Geluid wordt, zoals dat bij een filmproject hoort, met onovertroffen kwaliteit vastgelegd. De aansluiting voor een hoofdtelefoon stelt gebruikers in staat om de kwaliteit van het geluid tijdens het opnemen nauwkeurig in de gaten te houden. Voor hoogwaardige randapparatuur, zoals videolampen en flitsers voor digitale fotografie, is de camcorder uitgerust met een geavanceerde accessoireschoen.

Meegeleverde software en CANON iMAGE GATEWAY
De Canon HV20 wordt geleverd met een Canon DV solution disc met ZoomBrowser EX (Windows) en ImageBrowser (Macintosh). Canon ZoomBrowser en ImageBrowser (Macintosh) zijn programma’s waarmee gebruikers beelden gemakkelijk kunnen downloaden, opslaan en terugvinden. Daarnaast bieden deze programma’s functies voor beeldlayout, printen en het beheren van videoclips. Eigenaars van camcorder kunnen zich bovendien aanmelden voor 100 MB opslagruimte bij CANON iMAGE GATEWAY, een online galerie waar gebruikers foto’s en films in albums kunnen opslaan en delen met vrienden en familie.

Canon HV20 prijs vergelijking