CookiesCanon IXUS 1000 HS filmt in Full HDTV kwaliteit

20 augustus 2010 07:17 door Hans Wind

Canon IXUS 1000 HS filmt in Full HDTV kwaliteitDe nieuwe Canon IXUS 1000 HS is een krachtig model dat geavanceerde Canon optica combineert met hoogwaardige technologie in een luxe uitgevoerde metalen body.

Verkrijgbaar in de kleuren zilver, bruin en roze, is de IXUS 1000 HS één van de meest geavanceerde IXUS modellen tot nu toe. De compacte lens met 10x optische zoom maakt dit tot de dunste superzoom camera die Canon ooit heeft geproduceerd. Een camera met videoregistratie in Full HDTV kwaliteit die gebruikers in staat stelt vloeiende 1080p videobeelden vast te leggen. Het is ook de tweede IXUS met het HS System, de combinatie van een zeer gevoelige 10,0 Megapixel CMOS sensor met krachtige DIGIC 4 beeldverwerking.

IXUS 1000 HS achterkantIXUS 1000 HS vormgeving en prestaties
Het uitzonderlijk compacte 10x optische zoomobjectief toont aan dat de voordelen van een krachtig zoomobjectief niet verloren gaan door concessies aan afmetingen. De IXUS 1000 HS is mede daardoor een slank cameramodel dat moeiteloos in een handtas of jaszak past. De effectieve optical Image Stabilizer werkt met geavanceerde technologie voor lensverschuiving en stelt gebruikers in staat haarscherpe opnamen te maken in donkere omgevingen of wanneer de zoom maximaal is. Hiermee is deze Image Stabilizer het perfecte gereedschap voor haarscherpe, trillingsvrije opnamen. Een nieuw, intelligent Handheld Night Scene programma maakt het ook gemakkelijk om ‘s nachts zonder statief schitterende opnamen te maken, waarbij meerdere, na elkaar gemaakte opnamen worden gecombineerd tot één scherpe foto met een optimale belichting.

Het HS System
Het geïntegreerde HS System garandeert goede prestaties bij weinig omgevingslicht en maakt gebruik van de uiterst gevoelige 10,0 Megapixel CMOS sensor en DIGIC 4 processor om een goede beeldkwaliteit te leveren met 60% lagere ruisniveaus bij alle ISO waarden. De camera ondersteunt ook een maximale ISO waarde van 3200 bij volledige resolutie en bij 2,5 Megapixel is een verhoogde ISO van 6400 mogelijk, zodat de camera zonder gebruik van de flitser de natuurlijke sfeer van een locatie met geringe verlichting kan vastleggen.
Het HS Systeem maakt het ook mogelijk de actiebeelden non-stop vast te leggen tot de ontspanknop niet langer wordt ingedrukt of de geheugenkaart vol is. Snel bewegende onderwerpen kunnen met een snelheid van 3,7 opnamen per seconde worden vastgelegd met de volledige 10,0 Megapixel resolutie en met maximaal 8,8 opnamen per seconde met een 2,5 Megapixel resolutie in het High-speed Burst programma. Dit betekent dat gebruikers geen enkel moment van de actiescènes missen. Met Best Image Selection kunnen gebruikers de camera de beste foto laten kiezen uit vijf 2,5 Megapixel opnamen, zodat minder tijd verloren gaat aan het bekijken van honderden bijna identieke foto’s om de opnamen te vinden die moeten worden bewaard. Zeer snelle scènes kunnen ook worden vastgelegd met de Super Slow Motion Movie mode, die 240 beelden per seconde (bps) vastlegt en afspeelt met 30 bps, zodat de gebruiker een vaak spectaculair beeld van het onderwerp krijgt.

Full HD TV kwaliteit video met stereogeluid
De videoprestaties van de IXUS 1000 HS behoren tot de beste in het Canon compact assortiment; de HD beelden worden vastgelegd met de volledige 1920x1080p resolutie. Full HD videobeelden worden geregistreerd met 24 beelden per seconde. Dit zorgt voor opnamen met bioscoopbeleving, terwijl het stereogeluid de beelden aanvult met heldere, CD-kwaliteit audio.
De stille motor van het objectief zorgt voor minimale audio-interferentie en stelt gebruikers in staat de optische zoom te gebruiken in het Movie programma. Een Dynamic Image Stabilizer reduceert het storende effect van cameratrilling bij videobeelden die tijdens het rijden worden vastgelegd. Smart Auto in het Movie programma identificeert onmiddellijk de opnamescène en selecteert voor de gebruiker de juiste instellingen uit 21 verschillende situaties. De Miniature Mode voegt bij videoclips een geheel nieuwe dimensie toe aan het beeldmateriaal – de opnamen vinden met lage beeldsnelheid plaats en aangegeven delen van het beeld zijn onscherp om fascinerende timelapse videobeelden in miniatuurstijl te krijgen. De geïntegreerde HDMI-poort biedt een directe manier om opnamen en videobeelden rechtstreeks op HDMI-compatibele schermen, zoals op HDTV’s, met anderen te delen.

De volledig metalen behuizing zorgt voor de duurzame kwaliteit die wordt geassocieerd met het IXUS assortiment, terwijl het subtiele, hoekige ontwerp met goed bereikbare knoppen de camera nog gemakkelijker in gebruik maakt.
Een 7,6 cm (3,0 inch) PureColor II G LCD-scherm bevat een buitenste laag van gehard glas en dit zorgt voor een hoog contrast met een grote kijkhoek – ideaal voor het fotograferen van grote groepen of om onderwerpen vanuit moeilijke hoeken vast te leggen. Het 16:9 breedbeeldscherm stelt gebruikers ook in staat HD videobeelden met de volledige schermafmetingen weer te geven zonder donkere randen langs de boven- en onderrand van het beeld en vormt daarmee de perfecte partner voor het vastleggen van Full HD beeldmateriaal.
De IXUS 1000 HS helpt ook beginners met het verkennen en ontwikkelen van hun creatieve talent. De camera biedt een reeks technologieën die het gebruik gemakkelijk maken. Smart Auto met scènedetectietechnologie zorgt onder alle condities voor de beste resultaten door intelligente detectie van de scène en het selecteren van de optimale instellingen uit 28 variabelen – op dit moment het hoogste aantal gedetecteerde scènes op de markt.
Op basis van de opnamecondities regelt Smart Flash Exposure de sterkte van de flitser en zorgt dat in alle situaties – van ruimten met weinig lampen tot fel zonlicht – perfect belichte opnamen worden gemaakt met de juiste flitsintensiteit.
Een reeks creatieve opnameprogramma’s garandeert dat het leuk en gemakkelijk is om fascinerende opnamen te maken. Met Fish-eye Effect wordt de vervorming van een fish-eye lens bereikt en met Miniature Effect lijken de onderwerpen kleine schaalmodellen. Met Smart Shutter is het eenvoudig om zelfportretten te maken. Deze functie gebruikt de gezichtsdetectietechnologie om de ontspanknop te activeren door te glimlachen of door een knipoog te geven. Met FaceSelf-Timer kunnen gebruikers de camera instellen om automatisch een foto te maken zodra een nieuw gezicht in het beeld verschijnt – ook de fotograaf kan nu deel uitmaken van de opname.

Draadloze overdracht van beeldmateriaal wordt ondersteund door de ingebouwde Eye-Fi connected functions, zodat foto’s en videobeelden direct zijn te uploaden naar websites zoals de CANON iMAGE GATEWAY. De camera heeft een speciaal Eye-Fi gedeelte in de gebruikersinterface en zal de automatische uitschakelfunctie annuleren wanneer de Eye-Fi kaart gegevens verzendt. Dit stelt gebruikers in staat het beeldmateriaal gemakkelijk en zonder onderbrekingen te verzenden.

Belangrijkste kenmerken van de IXUS 1000 HS

• 10x optische zoom met IS

• Compacte, stijlvolle metalen body

• HS System met 10,0 Megapixel CMOS

• Full HD movies. Dynamic IS

• 7,6 cm (3,0″) PureColor II G LCD-scherm

• Super Slow Motion Movie

• Smart Auto en Smart FE

• Opnameprogramma’s. Best Image Selection

• Wink Self-Timer

• Hints & Tips

Canon IXUS 1000 HS prijs en beschikbaarheid
De IXUS 1000 HS is beschikbaar vanaf september en de adviesprijs is 399 Euro.

Bron: Canon


Canon IXUS 1000 HS prijs vergelijking