CookiesCanon Ixus 1100 HS met Full HD video

23 augustus 2011 19:34 door Hans Wind

Canon Ixus 1100 HS met Full HD videoDe Canon Ixus 1100 HS is een touchscreen Ixus met 28mm groothoek 12x optische zoomlens die zich volledig kan terugtrekken in een compacte, roestvast stalen body, zodat het volgens de fabrikant de dunste camera in deze klasse is[1]. Dit vlaggenschip onder de IXUS camera’s is het nieuwste model met Canons HS Systeem

De IXUS 1100 HS heeft bovendien een nieuw Intelligent IS systeem dat garandeert dat elk onderwerp scherp wordt vastgelegd, ongeacht of het om opnamen van dichtbij en weinig omgevingslicht of opnamen met maximale zoom gaat.

Fotografen van elk niveau kunnen volgens Canon fraaie foto’s en en video in Full HD TV kwaliteit vastleggen. Een groot 8,0 cm (3,2 inch) touchscreen met tiptoetsbediening maakt het makkelijk composities te selecteren of foto’s en movieclips af te spelen, terwijl Full HD video met hoge kwaliteit stereogeluid de camera tot de perfecte partner voor vakanties of een avond uit maakt.

Canon 1100 HS achterkantOm te zorgen dat ook onderwerpen van grote afstand duidelijk kunnen worden bekeken, is de 12x zoomlens uitgevoerd met Canon precisie optica en een 4-stops optical Image Stabilizer. Het nieuwe Intelligent IS systeem garandeert dat details zowel bij digitale foto’s als videoclips beter zichtbaar zijn. Dit door automatische analyse van de opnamesituatie en doordat uit zeven mogelijke instellingen de meest geschikte beeldstabilisatie te selecteren[2]. De camera zal bijvoorbeeld automatisch Macro IS met Hybrid IS technologie kiezen wanneer een close-up opname van een bloem wordt gemaakt of Powered IS om de stabiliteit van videobeelden te verhogen bij het met lange zoom filmen van onderwerpen die zich ver weg bevinden.

Dankzij het Canon HS System – een combinatie van een 12,1 Megapixel CMOS sensor met achtergrondbelichting en de Canon DIGIC 4 beeldprocessor – kan de natuurlijke sfeer van een scène worden vastgelegd met heldere, ruisarme beelden en zonder dat een flitser of statief nodig is. De Enhanced Smart Auto modus maakt ook een einde aan veel van de onzekerheid bij speciale momenten door met Advanced Subject Detection tot 32 verschillende scènes[3] te detecteren en de camera-instellingen zo aan te passen dat elk onderwerp goed belicht en haarscherp in beeld is.

De gevoelige CMOS sensor vormt ook de basis van een reeks hi-speed opnamefuncties. Handheld Night Scene combineert de beeldgegevens van een serie snelle opnamen tot één foto voor de best mogelijke belichting met de minste onscherpte, terwijl Best Image Selection de beste opname opslaat uit een hi-speed reeks van vijf beelden. De snelle High-speed Burst modus registreert actiemomenten met een resolutie van 3,0 Megapixel en een snelheid van 7,8 opnamen/seconde of met maximale resolutie en 3,3 opnamen/seconde tot de kaart vol is. Voor meer nog meer plezier met video vertraagt de Super Slow Motion Movie modus snelbewegende onderwerpen door ze met VGA resolutie en 120 bps (QVGA resolutie met 240 bps) te registreren en af te spelen met een fractie van de werkelijke snelheid[4] – perfect voor het analyseren van een golf swing of de finish van een 100 meter sprint.

Full HD TV filmkwaliteit

Met Full HD (1080p) resolutie, optical zoom en hoge kwaliteit stereogeluid kunt u makkelijk wisselen tussen digitale foto’s en videobeelden – alles in één slanke camera die zo in een jaszak past. Met de Movie Digest modus kunt u zelfs een VGA-kwaliteit film laten samenstellen die het verhaal vertelt achter de foto’s die op die dag zijn gemaakt. Deze modus registreert automatisch vier seconden voor elke foto wordt gemaakt en voegt de clips samen tot één film. Deze film kan worden gebruikt als bonusmateriaal of online worden gedeeld.

Touchscreen

De IXUS 1100 HS heeft een 8,0 cm (3,2”) PureColor II LCD touchscreen om de compositie van foto’s en videoclips te selecteren en alles haarscherp, contrastrijk en in kleur af te spelen. Het touchscreen heeft een resolutie van 406.000 dots en vult de gehele achterzijde van de camera. Door eenvoudigweg met een vinger over het scherm te vegen, kan alles worden ingesteld en aangepast. Raak Touch AF aan om makkelijk scherp te stellen op het onderwerp of gebruik de nieuwe Touch Shutter om direct een scène vast te leggen.

Dankzij de flexibiliteit van de touchscreen technologie, bepaalt u helemaal zelf hoe u de camera gebruikt en hoe u toegang wilt hebben tot de instellingen. Sneltoetsen naar de meest gebruikte menu-instellingen maken deel uit van de interface, maar kunnen worden verplaatst en aangepast aan de persoonlijke voorkeuren, zodat met de aanraakinterface snel en makkelijk is te navigeren.

Deel uw creativiteit

De IXUS 1100 HS is niet alleen een stijlvolle hi-zoom compact om scènes vast te leggen zoals u die ziet, de camera heeft ook een reeks creatieve programma’s om zelf mee aan de slag te gaan voor nieuwe, interessante resultaten. Tot deze programma’s behoren Miniature Effect, Super Vivid en Poster Effect (ook beschikbaar bij het vastleggen van Full HD videobeelden) en ook Fish-eye Effect, dat het beeld vervormt voor een geheel unieke kijk op een traditionele scène. Met Toy Camera Effect of Monochrome maakt u contrast- en kleurrijke foto’s in de stijl van vroege pin-hole camera’s of sfeervolle zwart/wit opnamen met een sepiakleurige of blauwe tint.

Met Multi-aspect shooting (waarbij de lengte/breedte-verhouding varieert) maakt u opnamen met verschillende vormen en formaten, van perfect vierkant tot breedbeeld 16:9 formaat. Een nieuwe Photobook Setup modus helpt u bij het selecteren van de foto’s die u wilt bewaren voor fotoboeken of aan vrienden en familie wilt geven of om de IXUS 1100 HS samen met specifieke Canon printermodellen te gebruiken om persoonlijke wenskaarten en albums te maken. U kunt uw favoriete foto’s en videoclips via de HDMI poort[5] rechtstreeks vanaf de camera op een HDTV en beeldscherm met anderen delen. De afstandsbediening van uw HDMI-CEC compatibele TV kan worden gebruikt om door de opnamen te bladeren.

Daarnaast zal de IXUS 1100 HS ook compatibel zijn met de HF-DC2 – een nieuwe externe flitser die kan worden gebruikt als aanvulling op de flitser in de camera zelf.

Canon 1100 HS de belangrijkste kenmerken

• 12x zoom, 28mm groothoek. Intelligent IS
• HS System (12,1 Megapixel)
• Ultracompacte metalen body
• 8,0 cm (3,2 inch) PureColor II Touch LCD
• Full HD, Powered IS
• Smart Auto (32 scènes)
• High-speed Burst & Super Slow Motion Movie
• iFrame movie. Movie Digest
• Creatieve programma’s
• Hints & Tips

Canon Ixus 1100 HS prijs en beschikbaarheid

De IXUS 1100 HS is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft als adviesprijs € 389,- .

[1] ‘s Werelds dunste 12x zoomcamera volgens Canon onderzoek per 23 augustus 2011 en in overeenstemming met CIPA normen
[2] Normal IS, Dynamic IS, Powered IS, Panning IS, Macro IS, Statief modus, Dynamic Macro IS
[3] 21 scènes gedetecteerd in Movie modus
[4] QVGA movies (320×240) afspelen met 1/8 van werkelijke snelheid, VGA movies (640×480) afspelen met 1/4 van werkelijke snelheid
[5] Kabel niet meegeleverd, los verkrijgbaar

Bron: Canon

 
Canon Ixus 1100 HS prijs vergelijking